Lortemusik fra Take That

Gruppens sange stinker under ellers velsmurt dvd-show, der i længden er en tynd omgang

Take That optrådte for omkring to millioner fans i 2011. (Foto: Getty Images/Universal)
Take That optrådte for omkring to millioner fans i 2011. (Foto: Getty Images/Universal)

Take That: 'Progress Live' (Polydor/Universal)

47.500 travede slukørede hjem fra Parken 16. juli, efter Robbie Williams gik på toilettet i stedet for på scenen, men nu kan de mange skuffede danskere alligevel høre Take That, for gruppen blander sig i julehandelen med dvd-koncerten ’Progress Live’.

TAKE THAT AFLYSER

’Høre’ er dog ikke den rette betegnelse, for kvintetten og deres farvestrålende sommershow skal først og fremmest ses, og at beskæftige sig med cd-udgaven af ’Progress Live’, der udkommer på mandag, svarer nogenlunde til at gå i biografen med bind for øjnene.

Glemme omkvædene
Gary Barlow siger i en turnédokumentar, som udgør dvd’ens ekstramateriale, at musikken er halvdelen af showet, og det har han desværre ret i. Selve showet overdøver imidlertid musikken fuldstændigt i denne optagelse fra hjemmebanen City of Manchester Stadium.

Størstedelen af Take Thats hits er så intetsigende og glatte, at man kan glemme omkvædene, mens man hører trivialiteterne, der fortynder inspirationskilder som Elton John, Pet Shop Boys og Bee Gees.

Hvepse på rulleskøjter
Det gamle boybands scenografi er dog helt anderledes fantasifuld, og gennem to afvekslende timer er det visuelle indtryk en eksplosion af alt fra rumvæsener i munkekutter, hvepse på rulleskøjter og ikke mindst en kæmpemæssig robot, som er større end både AC/DC’s Rosie og Iron Maidens Eddie.

ROBBIE VISTE RØV TIL DANSKE FANS

Take Thats sange er bare forsvindende små, og det er lidt nemmere at abstrahere fra i de øjeblikke, hvor Robbie Williams leger utidig flab mellem fire kolleger, der har karisma som en af Parkens flade fadøl, men i længden kan hverken konfetti eller drengerøven dække over, at musikken er noget lort.