Annonce:
Annonce:

Da Neil var Young

Tvivlsom selvoptagelse fra 1968 med det canadiske klenodie, der mellem anstrengende anekdoter også får tid til at give et nummer

Neil Young - særdeles snakkesalig som 23-årig troubadour i Michigan. (Foto: Dick Barnatt)
Neil Young - særdeles snakkesalig som 23-årig troubadour i Michigan. (Foto: Dick Barnatt)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Neil Young: 'Sugar Mountain: Live at Canterbury House 1968' (Reprise/Warner) Udkommer mandag 1. december

Efter at have sluppet vidunderlige liveoptagelser fra Fillmore East anno 1970 og Massey Hall i ’71 inviterer Neil Young os nu helt tilbage til Canterbury House i Ann Arbor, Michigan for 40 år siden med tredje udgivelse i den canadiske kæmpes såkaldte ’Archives Performance Series’.

Få dage før han fylder 23 og i månederne mellem Buffalo Springfields opløsning og Youngs første soloalbum, virker vidunderhvalpen ofte Fedtmule-fjoget, men tilsat ungdommelig uskyld og tro på egne evner er troubadouren tydeligvis ikke i tvivl om, at benene kan bære.

I forhold til den gamle Young man har kunne opleve fåmælt i Falconer Salen tre gange de senere år, så er sangskriveren nærmest chokerende snakkesalig som ene ungersvend på scenen i ’68, hvor han vikler sig ind i flere selvoptagede betragtninger og omtågede anekdoter.

Rig på intimitet
Den løsslupne talestrøm er unik i ikonets katalog, men den gør til tider lytteoplevelsen ret anstrengt, og man lytter altså hellere, når Young holder kæft og for eksempel synger smukke ’I’ve Been Waiting For You’.

Ellers består repertoiret langt overvejende af skæringer fra debuten, der ikke er blandt Youngs hovedværker, og Buffalo Springfield-sange, hvor nøglenumre som ’Broken Arrow’ samt ’Expecting to Fly’ faktisk fungerer fortrinligt uden studieversionernes overvældende arrangementer.

De 70 minutter er rige på intimitet og den spirende verdensstjernes sarte nærvær, men i Youngs svimlende univers er Canterbury House snarere et lille bump på vejen end en uomgængelig hjørnesten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: