De sataniske rockvers virker stadig

Danmarksaktuelle Black Sabbath løfter deres tunge salmebog med solid liveudgivelse

Ozzy Osbourne i front for Black Sabbath, der besøger København på tirsdag. (Foto: Polfoto)
Ozzy Osbourne i front for Black Sabbath, der besøger København på tirsdag. (Foto: Polfoto)

Black Sabbath: 'Live... Gathered In Their Masses' (Vertigo/Universal) Udkommer mandag 25. november

Vi er nogle, der glæder os til på tirsdag, hvor Black Sabbath fylder Forum i København med 10.000 fans samt en stribe diabolske klassikere fra tungrockens salmebog, og forventningerne til mastodonternes genkomst på dansk grund bliver hverken større eller mindre i selskab med deres nye koncertfilm ’Live… Gathered In Their Masses’.

Optagelserne stammer fra to arenashows i Melbourne i foråret, men selv om bandet fra Birmingham er i karrierens sene vinter, så er der saft og kraft i glimrende udgaver af evergreens som ’Snowblind’, ’N.I.B.’ og ’Children of the Grave’.

Black Sabbath - d'herrer optræder i Forum i København tirsdag 26. november. (Foto: Universal) INTL. Album-anm. Black Sabbath: Tilbage i sort

I længden (107 minutter) savner man måske nok den iltre intensitet, som de færreste kan stable på benene, når de er midt i 60’erne, og da veteranerne fyrer op under djævlerockens arnested, selve nummeret ’Black Sabbath’, formår de ikke helt at fremmane den okkulte magi fra 1969.

Jesus møder Animal
’Methademic’ er det eneste af de fire numre fra sommerens comebackplade ’13’, der falder igennem i forhold til klenodierne, hvis monumentale riffs Tony Iommi leverer med en autoritet, der kunne tyde på, at den kræftramte guitarfyrste ikke har mere kemo i kroppen.

Ozzy Osbourne er Ozzy Osbourne, så der bliver vrælet ’fucking’ en snes gange mellem numrene, og han hopper selvfølgelig op og ned som en ustyrlig sinke, mens der dog er så godt styr på stemmebåndet, at man får en begrundet mistanke om, at der efterfølgende må være fusket med vokalen.

Ozzy Osbourne på slap line - legenden lukkede Jelling Musikfestival. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. Ozzy som rockklovn i eget cirkus

Bill Wards afløser Tommy Clufetos ligner en blanding af Jesus og Animal, og han spiller uden originalmedlemmets drøje, sjaskede stil, men bortset fra en malplaceret trommesolo, så kan energibundtet godt være sin indsats bekendt.

Det samme kan de tre gamle legionærer, og hvis du ikke fik billet til på tirsdag, så er der hermed en mulighed for at tilbede rockguderne hjemme på husalteret. Amen.

1 af 2 Coveret til Black Sabbaths nye 'Live... Gathered In Their Masses', der findes i flere formater.
2 af 2 Ozzy Osbourne i front for Black Sabbath, der besøger København på tirsdag. (Foto: Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer