Annonce:
Annonce:

Hiphops værste mareridt

Rapperen Cage sidder fast i rendestenen på endnu et særdeles skummelt album

Cage alias Chris Palko, der ikke kan anklages for at være munter. (Foto: Eastern Conference)
Cage alias Chris Palko, der ikke kan anklages for at være munter. (Foto: Eastern Conference)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Cage: 'Kill the Architect' (Eastern Conference/import)

Cages flerårige producer, lidelsesfælde og pladeselskabsboss El-P er lysnet gevaldigt op som den ene halvdel af duoen Run the Jewels, men for Cage findes der stadig kun nuancer af mørke.

På rapperens fjerde dommedagsdystre soloalbum, ’Kill the Architect’, er han dog fortsat et både fascinerende og frastødende bekendtskab, der kompromisløst spreder rædsel som hiphoppens værste mareridt.

Eminem: Mesteren i mundlort

Cage alias 40-årige Chris Palko mener vist selv, at han har haft solsystemets mest trøstesløse barndom, og elendigheden giver newyorkeren galde nok til at udbrede sin uforbeholdne mening om universet endnu engang som en udgave af Eminem, der er forbudt for børn.

Syyyyyyyyyyyyyyyyg!

Udskuddets depraverede og foruroligende stil er ikke uden forløsende humor, og hans slæbende modløshed og dybt perverterede psykose er sitrende stemningsfuld på ’Fuck This Game’, mens anderledes dynamiske ’In Your Fur’, ’This Place’ samt især højdepunkterne ’My Dog Is Dead’ og ’Road Kill’ skaber liv i den livstrætte undergangsverden.

De simple, men effektive produktioner af sparringspartneren Dj Mighty Mi, der også var beatmager på rapperens berygtede debut, ’Movies for the Blind’, kan ikke matche den besættende sound af pragtværkerne med El-P, men Cage viser stadig tænder som en rabiesramt køter, der er trængt op i et hjørne af tilværelsens rendesten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: