Rockbæstet bider igen

The Afghan Whigs viser tænder på bandets indædte comebackalbum 'Do to the Beast'

The Afghan Whigs er tilbage med Greg Dulli i front efter 16 års pladepause. (Foto: Sub Pop)
The Afghan Whigs er tilbage med Greg Dulli i front efter 16 års pladepause. (Foto: Sub Pop)

The Afghan Whigs: 'Do to the Beast' (Sub Pop/Target) Ude mandag 14. april. Koncert mandag 30. juni i Amager Bio

Soundgarden, Pixies og Alice In Chains har allerede bevist, at man kan udsende comebackplader med værdigheden i behold, og fra samme generation af rockbands vil The Afghan Whigs ikke stå tilbage for kollegerne.

Gruppens inspirerede første album i 16 år, ’Do to the Beast’, er ingen milepæl i deres diskografi, men mindre kan sagtens gøre det, og som så mange andre gendannede rockorkestre lever The Afghan Whigs højt på, at genren er i knæ i forhold til dengang slænget fra Cincinnati, Ohio toppede i 1990’erne.

Se også: Soundgarden er tilbage med tyngde

På godt og ondt er forsvindende lidt forandret i The Afghan Whigs’ lyssky verden, og bandets svulstigt rockende soulsound sitrer stadig af begærlige kærlighedssange, der egentlig snarere er hadsange om sex.

Effektfuld recept
Frontmand Greg Dulli vrider sig forpint i sit jakkesæt og hvæser og sprutter som en mand, der kun kender til det, han med en gammel albumtitel kaldte ’Black Love’.

Se også: Fribrydning i rockens rendesten

De filmiske kvaliteter i The Afghan Whigs’ noir-rock’n’roll fremhæves især på den musikalske road movie ’Algiers’, mens andre højdepunkter inkluderer countryballaden ’Can Rova’ og det massivt medrivende åbningsnummer ’Parked Outside’.

Bæstet Dulli bider konstant fra sig på ’Do to the Beast’, hvis kvalitetsniveau er nogenlunde ligeså pålideligt som sangerens følelsesliv er upålideligt, og det er stadig en effektfuld recept på tidløs og vedkommende rockmusik.

1 af 2 Coveret til The Afghan Whigs' 'Do to the Beast', der er gruppens studiealbum nummer syv.
2 af 2 The Afghan Whigs er tilbage med Greg Dulli i front efter 16 års pladepause. (Foto: Sub Pop)
0 kommentarer
Vis kommentarer