Hip stodder er helt skizofren

Future sættes uskarpt i scene som hiphoppens fremtid på stjernespækket album

Future alias 30-årige Nayvadius D. Wilburn, der stammer fra Atlanta, Georgia. (Foto: Epic)
Future alias 30-årige Nayvadius D. Wilburn, der stammer fra Atlanta, Georgia. (Foto: Epic)

Future: 'Honest' (Epic/Sony)

Future er fremtiden. Det mener den storskrydende sydstatsrapper i hvert fald selv, og Kanye West, Drake, Lil Wayne, Pharrell og André 3000 giver ham tilsyneladende ret.

Stjernerne er nemlig blandt den lange imponerende stribe af prominente medvirkende på Futures andet album, skumle ’Honest’, der af og til er næsten ligeså prangende som gæstelisten.

Se også: Rapgiganter pønser på comeback

Mellem de mange store personligheder, hvis indsatser ikke overraskende svinger noget i kvalitet, flakker hovedpersonen mellem at iscenesætte sig som stodderkarakteren Future og mennesket med fødenavnet Nayvadius D. Wilburn, og selv om han ikke spiller nogle af rollerne helt overbevisende, så er den skizofrene galning nu ganske underholdende.

Især på skivens første tredjedel, hvor hans hooks og digitalt minimalistiske grooves er pirrende under en stemmeføring, der er så afvekslende, at det lyder som om, der også er gæsterappere på solonumrene.

Holder ikke i længden
Åbneren ’Look Ahead’ sampler Amadou & Mariam og Santigolds gyldne ’Dougou Badia’ på fortryllende vis, og rablende ’Move That Dope’ er vildt medrivende, men i længden savner ’Honest’ musikalsk kreativitet, overskud og sammenhæng.

Se også: Gæster forstyrrer afrikansk fest

Da pladen pludselig forsøger at leve op til sin titel med en horde af overvejende tamme ballader, får man bare lyst til at høre Drake, der gør den slags inderlighed langt mere effektfuldt.

Se også: Overlaber blærerøv

Futures insisterende flow og glimtvise stjernestunder efterlader dog ingen tvivl om, at han er et uslebent stortalent, men hvis han vil tegne hiphoppens fremtid, bør han få mere styr på virkemidlerne i en genre, der i forvejen er overbefolket med uregerlige rodehoveder.

De står jo helt ærligt i kø på ’Honest’.

1 af 2 Coveret til 'Honest', der indeholder 12 spor i standardudgaven og 18 i luksusversionen.
2 af 2 Future alias 30-årige Nayvadius D. Wilburn, der stammer fra Atlanta, Georgia. (Foto: Epic)
0 kommentarer
Vis kommentarer