Popklovn på slap line

Nyt album fra Robbie Williams, der er i uforpligtende selvswing som kæk crooner

Robbie Williams - den enormt populære englænder fylder 40 midt i februar. (Foto: Universal)
Robbie Williams - den enormt populære englænder fylder 40 midt i februar. (Foto: Universal)

Robbie Williams: 'Swings Both Ways' (Island/Universal) Udkommer mandag 18. november

Robbie Williams’ bigband-jazzede coverplade ’Swing When You’re Winning’ fra 2001 er noget overraskende hans mest succesfulde album med blandt andet syvdobbelt platin hjemme i Storbritannien, og så er der jo ikke noget overraskende i, at han nu har en slags toer klar til julesalget.

’Swings Both Ways’ adskiller sig dog fra forgængeren, for halvdelen af numrene er nyheder skrevet delvist af den 39-årige englænder selv, og det er faktisk en af Williams’ egne skæringer, ’Go Gentle’, som gør størst indtryk, hvilket imidlertid ikke siger så meget.

Robbie Williams - tilbage som boyband med kun et medlem. (Foto: PA/David Cheskin) INTL. Album-anm. Robbie Williams i bedring

Semiballaden kunne sagtens blive kvalmende, for den er skrevet til popstjernens datter, men farmand skøjter behændigt hen over børnesangenes faldgruber og får ganske elegant ønsket den lille held og lykke med livet tilsat frejdig fløjten.

En blandet gæsteliste
Orkesteret bag flaben lyder ellers generelt noget bedre end sangeren, der måske nok kan skråle, så det kan høres helt ud på ethvert fodboldstadions pissoir, men nogen stor sanger er han altså ikke.

Så crooneren spiller klovn på ’I Wan’na Be Like You’ fra ’Junglebogen’ og klassikeren ’Minnie the Moocher’, der forbliver tilforladelige drengestreger.

Take That - tager befriende chancer på spraglet comebackskive med Robbie Williams. (Foto: AP/Yui Mok) INTL. Album-anm. Take That bedre end frygtet

Gæster som Olly Murs, Rufus Wainwright og Lily Allen medvirker til at sprede den uforpligtende hyggestemning, mens Kelly Clarkson såmænd er med til at bevise, at Bobby Russells stedsegrønne ’Little Green Apples’ er en evergreen, der stort set er umulig at lave en rådden udgave af.

Det er større kunst at bugsere en julebrandert hjem på cykel, men som baggrundsmusik til lyden af den kommende tids travle fadølsanlæg skal ’Swings Both Ways’ nok glide med ned.

1 af 2 Coveret til Robbie Williams' aktuelle 'Swings Both Ways', der er sangerens tiende studiealbum.
2 af 2 Robbie Williams - den enormt populære englænder fylder 40 midt i februar. (Foto: Universal)
1 kommentar
Vis kommentarer