Galninge går helt amok igen

Overmenneskelige Mastodon hærger videre på endnu et uhyrligt monsteralbum

Mastodon - metalbandet fra Atlanta, Georgia tager ikke sig selv særlig alvorligt. (Foto: Warner)
Mastodon - metalbandet fra Atlanta, Georgia tager ikke sig selv særlig alvorligt. (Foto: Warner)
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Mastodon: ’Once More ’Round the Sun’ (Reprise/Warner) Udkommer mandag 23. juni

- We will shatter you! brøler en behåret mandestemme som sidste sætning på Mastodons massive nye værk, ‘Once More ‘Round the Sun’.

Det er netop, hvad de vil. Og gør. Igen.

Mastodons sjette studiealbum cementerer orkesterets status som et af metalscenens mest interessante og innovative, og selv om fantasterne fra Atlanta, Georgia forsømmer at udvikle sig markant på det velvalgt betitlede trip, så er det immervæk en heftig fornøjelse atter at blive kastet rundt om solen af genrens månesyge astronauter.

Mastodon på nye jagtmarker

Ikke alt er desuden helt som det plejer i kvartettens gungrende univers, for i forlængelse af forgængeren ’The Hunter’ fortsætter Mastodon diskret jagten på et mere harmonisk, imødekommende og melodisk udtryk, der inkorporerer elementer fra Thin Lizzy og Lynyrd Skynyrd i en for gruppen karakteristisk episk og progressiv megasound.

Elementært medrivende
Mestermusikanternes tordenskraldstunge opusser er dog fortsat spækket med svimlende ekvilibristiske forløb, og ’Tread Lightly’, ’Ember City’ og ’Halloween’ indeholder lynskarpe guitarsoloer tilsat nærmest overmenneskelige fingerfærdigheder.

Galningenes udsvævende eskapader holdes stadig sammen på fænomenal vis af den fuldkomment afsindigt dygtige trommeslager Brann Dailor, hvis orgiastiske blæksprutte-stil simpelthen tangerer det mirakuløse.

Monstre truer med at æde Metallica

Det er atter selve de fantastiske fires overvældende samspil, der er den store oplevelse, men i form af ’The Motherload’, ’High Road’ og ’Chimes at Midnight’ har Mastodon desuden skrevet nogle af karrierens mest elementært medrivende numre.

Resultatet er sønderlemmende.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind