Desperado skyder med uskarpt

Skuffende solodebut fra John Garcia, der spilder stor rockstemme på små sange

John Garcia - veteranen har en fortid i Unida, Vista Chino og ikke mindst Kyuss. (Foto: Target)
John Garcia - veteranen har en fortid i Unida, Vista Chino og ikke mindst Kyuss. (Foto: Target)

John Garcia: 'John Garcia' (Napalm/Target) Udkommer mandag 28. juni

John Garcia har efterladt markante spor i den californiske ørken som intenst brølende frontmand for Kyuss, der er blandt den stenede tungrocks pionerer.

Efter gruppen løb ud i sandet midt i 1990’erne, har Garcia stiftet en noget omtumlet musikalsk tilværelse i blandt andet Slo Burn og Unida, men sangeren fandt endelig fodfæste i fjor med et par kolleger fra Kyuss-tiden i Vista Chino.

Se også: Ørkenens sønner hævner sig

Bandets heftige debutalbum ’Peace’ blev fulgt op af en medrivende koncert på Christiania, og det er længe siden, Garcia har oplevet så markant fremgang.

Symptomatisk for desperadoens kaotiske karriere, så tager han dog de berømte tre skridt tilbage med sit første soloudspil, der savner gennemslagskraften fra mandens største stunder.

I en tom øldåse
På egen hånd stræber veteranen efter en mere bluesbaseret og klassisk rocksound, men den stereotype sangskrivning er ikke markant nok til at forløse intentionerne, og skiven lyder underligt tam, som var den indspillet i en tom øldåse.

Garcia forsøger forgæves at tvinge noget nerve ned i rillerne ved hjælp af sin sammenbidte vokalpragt, der fremstår inspireret af The Cults spradebasse Ian Astbury, som jo har det meste fra Jim Morrison.

Se også: Ørkenrockere i ingenmandsland

Legendens gamle The Doors-kollega Robby Krieger giver Garcia en hånd med på balladen ’Her Bullets Energy’, men heller ikke guitaristen kan forhindre de tre kvarter i at føles som en ørkenvandring.  

Chancerytteren må op på hesten igen.

1 af 2 Coveret til John Garcias første soloalbum, der er opkaldt efter den rutinerede rocksanger.
2 af 2 John Garcia - veteranen har en fortid i Unida, Vista Chino og ikke mindst Kyuss. (Foto: Target)
0 kommentarer
Vis kommentarer