Nørderne kan næsten alt

Det fremadstormende britiske popband Alt-J sprudler på opløftende album

Alt-J giver koncert i Tap1 på Carlsberg i København torsdag 19. februar. (Foto: Polfoto/Eyevine)
Alt-J giver koncert i Tap1 på Carlsberg i København torsdag 19. februar. (Foto: Polfoto/Eyevine)

Alt-J: 'This Is All Yours' (Infectious/Border) Udkommer mandag 22. september 

Alt-J har mistet guitaristen Gwil Sainsbury, siden de i 2012 udsendte debutalbummet ’An Awesome Wave’, der vandt den prestigefyldte Mercury Prize i Storbritannien.

Gruppen fra Leeds har dog bestemt ikke mistet eventyrlysten, og toeren ’This Is All Yours’ skyller ud af højttalerne på en bølge af brusende kreativitet.

Se også: Coldplay: Smerte med hjerte

Alt-J mestrer det sjældne trick at jonglere med forbillederne Coldplay, Radiohead, Beck og Sigur Rós uden, at de taber sig selv på studiegulvet.

Der er højt til loftet og intimt nærvær i trioens spraglede collage-pop, hvor nørdet charme, kryptiske sangstrukturer og barokke tekstlinjer klippes sammen til en forbløffende organisk og indbydende helhed.

Se også: Mørk islandsk skønhed

Sindrigt orkestrerede sange som ’Hunger of the Pine’, ’Warm Foothills’ og ’Choice Kingdom’ besidder en gådefuld dimension, der efterlader masser af plads til tilbagelænet indlevelse, og Alt-J forener akustiske og elektroniske elementer med ubesværet lethed.

Man savner dog noget vægt og substans i et materiale, der har en udbredt tendens til at flimre sympatisk forbi uden at sætte dybe spor, men ’This Is All Yours’ lever i hvert fald op til titlen ved at minde om, at alt er muligt.

Forfriskende.

1 af 2 Coveret til 51 minutter lange 'This Is All Yours', der er det andet album fra Leeds-gruppen Alt-J.
2 af 2 Alt-J giver koncert i Tap1 på Carlsberg i København torsdag 19. februar. (Foto: Polfoto/Eyevine)
0 kommentarer
Vis kommentarer