Bindegale rockklovne går linen ud

Det glade vanvid er ikke, hvad det har været i selskab med forrykte The Darkness

The Darkness - det engelske orkester giver koncert på Copenhell lørdag 20. juni. (Foto: Playground)
The Darkness - det engelske orkester giver koncert på Copenhell lørdag 20. juni. (Foto: Playground)

The Darkness: 'Last of Our Kind' (Kobalt/Playground) Ude mandag 1. juni

Senest The Darkness var i Danmark endte en forrygende aften i Amager Bio med, at sanger Justin Hawkins sad på skuldrene af en fan, der slingrede mod toiletterne.

Rockstjernen skreg, ’how do you say ’turn the fuck around’ in Danish?’, og så var den mildest talt muntre seance ellers fuldendt.

The Darkness lyste op før Lady Gaga

The Darkness er altså stadig et herligt liveband, men humoristernes skiver er derimod ikke så sjove længere.

Comebackpladen ’Hot Cakes’ fra 2012 var en lunken omgang, og aktuelle ’Last of Our Kind’ er også som en joke, man har hørt før og fortalt bedre.

På halvhjertet vis udstyrer bandet blandingen af Thin Lizzy og Monty Python med et grotesk vikingetema, men efter en effektfuld åbning bestående af ’Barbarian’, ’Open Fire’ og titelnummeret så stivner ens smilebånd, og foden holder op med at vippe.

Spinal Tap tilbage på 11

Hawkins vræler fortsat i mikrofonen, så man skulle tro, der hele tiden var et fjumrehoved, der tabte en ambolt på frontmandens testikler, og en titel som ’Hammer & Tongs’ understreger, at det endnu ikke er tungsindige emner, der bliver bearbejdet i briternes poesi.

’Last of Our Kind’ lyder som en dårlig undskyldning for at komme på landevejen igen, og den fører jo heldigvis til Copenhell om et par uger.