Annonce:
Annonce:

Bragende boogiemand

Medrivende nyt fra bluesdjævelen Kenny Brown, der bestemt ikke er bange for at stikke sin spade dybt i Mississippis mudder

Albumaktuelle Kenny Brown - mestermusikanten under sidste års Copenhagen Blues Festival. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Albumaktuelle Kenny Brown - mestermusikanten under sidste års Copenhagen Blues Festival. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Kenny Brown: ’Meet Ya In the Bottom’ (Funky D/import)

Når Kenny Brown en sjælden gang forlader Mississippi, drager bluesbegavelsen såmænd gerne til Danmark, hvor den 55-årige guitarrist, sanger og sangskriver har duelleret med nogle af vores førende boogiemænd, H.P. Lange og Troels Jensen.

Efter flere optrædener på sidste års Copenhagen Blues Festival var Brown for nyligt tilbage i Kongeriget med en oktoberturné, der blandt andet bragte veteranen til hovedstadens Mojo, hvor hans ellers så syndigt svajende blues blev almindeliggjort af en ret gumpetung rytmesektion.

Den primitive power og anløbne atmosfære er imidlertid intakt på Browns tredje imponerende album, ’Meet Ya In the Bottom’, der er et medrivende miskmask af selvskrevne sange og traditionals, og heller ikke denne gang lader mandens nederdrægtige slangeskindsslide lytteren glemme, at det fandeme er djævelens musik, vi har med at gøre.

Annonce:

Gungrende galgenhumor
Kapacitetens fortid som håndlanger for det seneste årtis mest fængslende blueskæmpe, uforlignelige R.L. Burnside, fornægter sig ikke på hypnotiske ’Long Haired Doney’ og ’I’m Ruined’, hvor Brown lettere desperat brummer ’went to the opera and they played the blues’.

Livet er ej nemt, men det bliver lidt lettere i selskab med den gungrende galgenhumor på ’Meet Ya In the Bottom’, som er en voldsomt afvekslende omgang, der i form af ’Stop Breakin Down’ og ’I Shoulda Known’ også swinger snasket a la Stones anno 1972.

Muldyr med koklokker
’Bo Weevil’ er et musikalsk muldyr iklædt koklokker, og som på Burnsides ’Come on In’ og ’A Bothered Mind’ eksperimenterer Brown lystigt med hiphop-beats under ’Drivers Re-Mix’ og ’Mississippi Country Girl’, der udgør en blændende blanding af John Lee Hooker og Beck Hansen.

’Meet Ya In the Bottom’ lyder som blev den indspillet på en eftermiddag i et sølle skur, men resultatet er anderledes tidløst, og med ’Rainin In Mississippi’ beviser Brown tilmed, at nok er han mudret som Mississippi, men det afholder ham ikke fra at blotte et rent hjerte på en snavset soulsjæler.

Annonce:

I en genre, der ikke ligefrem producerer månedlige mesterværker længere, er ’Meet Ya In the Bottom’ en kærkommen påmindelse om bluesmusikkens urkraft og mange muligheder, som Brown udnytter med beundringsværdig kreativitet, forståelse og indlevelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: