Annonce:
Annonce:

Dave Grohl: Et studie i sjusk

Soundtracket til rockstjernens dokumentarfilm ’Sound City’ lyder noget bedre, end det er

Dave Grohl deler en joke med Butch Vig til premieren på 'Sound City'. (Foto: AP/Chris Pizzello)
Dave Grohl deler en joke med Butch Vig til premieren på 'Sound City'. (Foto: AP/Chris Pizzello)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Diverse: 'Sound City - Real to Reel' (RCA/Sony) Udkommer mandag 11. marts

Dave Grohl er en travl herre for tiden, og han nåede tilsyneladende ikke at blive helt færdig med numrene til lydsporet, der rocker hans aktuelle portrætfilm om det californiske pladestudie Sound City.

De bliver dog udsendt alligevel, og ’Sound City - Real to Reel’ er overdådigt produceret af Butch Vig på den famøse Neve 8028-pult, men der er for få skæringer, som formår at fylde den overfede lyd ud med substans.

Foo Fighters genfinder fighterånden

Grohl har samlet et væld af prominente venner som samarbejdspartnere på soundtrackets elleve nyskrevne sange, og det hele starter overraskende godt med hjælp fra ellers punkterede Black Rebel Motorcycle Club, hvis bundsolide bidrag ’Heaven and Hell’ kunne tyde på, at de er medlemmer af både The Jesus and Mary Chains og The Stooges’ fanklub.

Annonce:

Frontmanden fra Foo Fighters medvirker på samtlige skæringer, men han evner ikke at hamre liv i dødssejlere som ’A Trick With No Sleeve’ og ’Mantra’, hvor kapaciteterne Trent Reznor og Josh Homme er blandt de medskyldige.

Entusiastisk McCartney
Sangskrivningen er simpelthen for skødesløs, og det virker som om, størstedelen af numrene blev komponeret, mens d’herrer ventede på pizza og Budweiser.

En sjælden undtagelse er ’You Can’t Fix This’ med Stevie Nicks, der luner som forårssolen på en skøn skæring i bedste Fleetwood Mac-stil.

Se Paul McCartney give den gas med Nirvana

Paul McCartney tilfører gnistrende entusiasme, men ’Cut Me Some Slack’ er ikke just en ny ’Helter Skelter’, og ’Sound City - Real to Reel’ efterlader et indtryk som en blockbuster fra Hollywood, hvor man har hyret alle stjernerne og spenderet et ulands nationalprodukt på effekter uden at have en historie at fortælle.

Vellyd haves. Indhold savnes.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: