Drømmen brister for superband

Før så fortryllende Mercury Rev har mistet magien på postuleret comebackplade

Mercury Rev - den amerikanske duo spiller i Koncerthuset i København fredag 6. november. (Foto: Border)
Mercury Rev - den amerikanske duo spiller i Koncerthuset i København fredag 6. november. (Foto: Border)

Mercury Rev: 'The Light In You' (Bella Union/Border) Ude fredag 2. oktober

Omkring årtusindskiftet udgjorde Mercury Revs drømmesyn en eventyrlig åbenbaring i verdensrocken.

Det føles dog som meget længe siden, når man lægger ører til gruppens underligt indholdsløse nye album, ’The Light In You’.

Jubeloptimister på massiv nedtur

På det episke hovedværk ’Deserter’s Songs’ fra 1998 genopfandt fantasterne fra Buffalo, New York den klassiske amerikanske rocksound af The Band og tilførte den en eventyrlig og nærmest magisk dimension.

Den magi er gradvist aftaget på Mercury Revs efterfølgende udgivelser, og de musikalske trolddomskunstner er i hvert fald helt forduftet på ’The Light In You’, der er veteranernes første album i syv år.

Umiddelbart lyder pladens flot orkestrerede numre imposante som i guldalderepoken, men sangene er alt for små til at bære de overblæste arrangementer, så resultatet fremstår postuleret, glansløst og lettere søgt.

Rockens amerikanske drøm

Frontmand Jonathan Donahue sværmer om emner som delfiner, årstider og blomster, uden den fortryllende effekt indfinder sig, og hvis Mercury Revs filmiske opusser tidligere lød som et lydspor til ’The Wizard of Oz’, så giver de nu snarere associationer til Harry Potter.

Historien om Mercury Rev er vist et af de sjældne eventyr, der ikke ender lykkeligt.