Efter 14 år: Supergruppe i sort

Den ambitiøse rockkvintet A Perfect Circle er endelig tilbage med humørsygt, dunkelt og abstrakt opus

A Perfect Circle med Maynard James Keenan i midten - amerikanerne spiller karrierens anden danske koncert på  NorthSide 8. juni. Foto: BMG
A Perfect Circle med Maynard James Keenan i midten - amerikanerne spiller karrierens anden danske koncert på NorthSide 8. juni. Foto: BMG
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

A Perfect Circle: 'Eat the Elephant' (BMG/Warner) Ude 20. april

Maynard James Keenan har ikke travlt.

Det er 12 år siden, sangeren senest udgav et album med mægtige Tool, og hans andet markante orkester, A Perfect Circle, har såmænd holdt pladepause siden 2004.

Mestrene tog revanche på Vesterbro

Men nu bryder sidstnævnte supergruppe omsider stilheden i form af følelsesladede ’Eat the Elephant’, der i sig selv er et ganske langsomt udspil, som nedtoner guitaristerne James Iha fra The Smashing Pumpkins samt Billy Howerdel og dermed delvist bryder med rocksounden fra bandets tidligere værker. 

’Eat the Elephant’ består snarere af en stribe stemninger end sange, og det er immervæk dragende, dunkle stemninger på de fortættede højdepunkter ’Disillusioned’ og ’TalkTalk’, der lægger sig over lytteren som en uafrystelig dyne.

Smittende humørsyge
A Perfect Circles humørsyge smitter på store dele af politisk og spirituelt motiverede ’Eat the Elephant’, men amerikanernes drivende vemod og fortvivlede forsøg på at finde en mening med den omsiggribende galskab fremstår også en anelse søgt og famlende i flere passager, hvor gruppen nærmest går i sort.

Atypiske ’So Long, and Thanks for All the Fish’ er et underligt malplaceret forsøg på at skrive et glampophit, og det giver ikke fejltrinnet dybde, at Keenan nævner en række kendissers død.

Officielt: Megaband er gendannet

Midt i albummets abstrakte og atmosfærerige vellyd skaber rytmetunge ’The Doomed’ dynamik, men alt i alt indeholder ’Eat the Elephant’ ikke helt substans nok til at udfylde spilletiden på 57 ret prætentiøse minutter.

Mens rockverdenen venter på Tool, kan A Perfect Circle dog sagtens bruges til at fordrive tiden.

Coveret til A Perfect Circles comebackalbum, 'Eat the Elephant', der er produceret af newyorkeren Dave Sardy.
Coveret til A Perfect Circles comebackalbum, 'Eat the Elephant', der er produceret af newyorkeren Dave Sardy.
 

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind