Annonce:
Annonce:

Elton John i hopla

Endnu et gemytligt udspil fra den i disse år ganske veloplagte veteran

68-årige Elton John viser ingen tegn på at sætte tempoet ned og 4. juli spiller han i Mindeparken, Aarhus. (Foto: Polfoto)
68-årige Elton John viser ingen tegn på at sætte tempoet ned og 4. juli spiller han i Mindeparken, Aarhus. (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Elton John: 'Wonderful Crazy Nights' (Mercury/Universal)

Trods 68 år i bagagen (og en del af dem af den hårde slags) er der ingen tegn på, at Sir Elton John har tænkt sig at sætte tempoet ned. Når han ikke er på en af sine utallige turneer, der også med hyppige intervaller bringer ham til Danmark (til sommer er det Aarhus, der får fornøjelsen), er han i pladestudiet, og aktuelle ’Wonderful Crazy Night’ er han studiealbum nummer 33.

Med den flittighed bliver der selvfølgelig slået nogle skæve og leveret nogle ligegyldigheder undervejs, men de senere år har faktisk været Johns bedste og mest konsistente siden pragtværkerne fra første halvdel af 1970’erne, hvor især duo-pladen med Leon Russel ’The Union’ fra 2010 bør fremhæves.

Elton John til Aarhus

Annonce:

Den indvarslede også samarbejdet med produceren T Bone Burnett, der har skåret alt overflødig fernis og fesne forsøg på at lyde ’moderne’ væk fra lydbilledet, der mestendels peger tilbage på den usminkede americana-klang, som John allerede flirtede med på eksempelvis ’Elton John’ og ’Tumleweed Connection’ (begge fra 1970).

 

’Wonderful Crazy Nights’ er da også indspillet på blot 17 dage med et lille band, der bl.a. tæller gamle legekammerater som guitaristen Davey Johnstone og trommeslageren Nigel Olsson samt percussionisten Ray Cooper, og der er en smittende umiddelbarhed over de ti sange her, som nok ikke rummer nogen nye klassikere på niveau med ’Tiny Dancer’ eller ’Your Song’, men mindre kan bestemt også gøre det.

Elton John: Homofobi er aldrig sjovt

Til gengæld er der heller ikke noget her, der falder fuldstændig igennem (det skulle da lige være den lidt sødladne ’Tambourine’), og makkerparret Elton John og Bernie Taupin viser med al ønskelig tydelighed, at de mestrer sangskriverhåndværket som få andre – og så har Johns stemme tilmed fået en ganske klædelig patina. Et mere end tilforladeligt udspil, der vil glæde trofaste lyttere, men næppe vinde nye territorier.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: