Eminem svigter: Forråder sig selv

Superstjernen sælger ud på uinteressant og overlangt album med en horde af intetsigende gæster 

Eminem alias Marshall Bruce Mathers III samarbejder med Ed Sheeran, Beyoncé, Alicia Keys, Pink, Kehlani og mange flere. Foto: Brian Kelly
Eminem alias Marshall Bruce Mathers III samarbejder med Ed Sheeran, Beyoncé, Alicia Keys, Pink, Kehlani og mange flere. Foto: Brian Kelly
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Eminem: 'Revival' (Interscope/Universal)

Eminem er den bedst sælgende rapper i historien, men han er også en af de bedste. Eller snarere var.

Ikonets kommercielle interesser vægter tungere end de kunstneriske på karrierens niende album, ’Revival’, der føles mere som et produkt end en plade.

I et suspekt forsøg på at cementere sin enorme popularitet har Eminem længe misbrugt sangerinder til at forsøde sin rå stil, men fidusen tager fuldkommen overhånd denne gang, hvor blandt andre Beyoncé, Alicia Keys og Pink medvirker på rædsomt kandiserede popballader.

Ustoppelige Eminem gør det igen

Selv tidens mest succesfulde hitmager, Ed Sheeran, er hentet ind for at klynke henover en af sine karakteristiske melodier, og selvom ’River’ naturligvis er skamløst iørefaldende, så fremstår skæringen som det ultimative bevis på, at Eminem har solgt ud.

Slim Shady er måske nok en skygge af sig selv, men selv på en af sine værste udgivelser viser han verdensklassen i glimt.

Den 45-årige rimsmed fra Detroit rapper med rødglødende intensitet gennem ’Tragic Endings’, ’Nowhere Fast’ og især ’Offended’, hvor hans vildt accelererende flow munder ud i en overspeedet svada. 

Musikalsk forstoppelse
Eminem er overraskende politisk på hektiske ’Untouchable’, hvor han forsvarer sine sorte landsmænd, men når han er alvorlig, er han ikke til at tage alvorligt, og har verden virkelig brug for flere sange om USA’s første orange præsident? Hint: Nej.

Der er nye kapitler i Eminems endeløse familiefølgeton, som for længst er blevet en sæbeopera, i form af ’Arose’, ’Castle’ og ’In Your Head’.

Eminem: Mesteren i mundlort

Sidstnævnte sampler The Cranberries’ enerverende ’Zombie’, og på et album med middelmådige beats og uspændende produktioner af Dr. Dre, Rick Rubin og Eminem selv, forfalder superstjernen også til at låne fortærskede ’I Love Rock 'n' Roll’. Han burde hyre El-P næste gang.

Ganske symptomatisk medfører mangemillionærens åbenlyse mangel på selvindsigt og kvalitetskontrol, at han udsender et epos, der næsten har spillefilmslængde, så efter 78 opslidende minutter sidder man tilbage med musikalsk forstoppelse.

Nedtur: Eminem siger nej til Danmark

Eminem kunne rappe opskrifter fra ’Den lille bagedyst’, og det ville alligevel gå som varmt brød, men ’Revival’ stinker, som når han på ’Offended’ bedyrer, at han er så narcissistisk, at han sniffer sine egne prutter.

Det er varm luft.

Coveret til Eminems 'Revival', der er amerikanerens første album siden 'The Marshall Mathers LP 2' fra 2013.
Coveret til Eminems 'Revival', der er amerikanerens første album siden 'The Marshall Mathers LP 2' fra 2013.
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind