Et helt usædvanligt mandfolk

Tom Jones er fyldt 75, men det kan man bestemt ikke høre på vitalt coveralbum

Tom Jones - fortolker sange af blandt andre Gillian Welch, Los Lobos og Hank Williams. (Foto: Universal)
Tom Jones - fortolker sange af blandt andre Gillian Welch, Los Lobos og Hank Williams. (Foto: Universal)

Tom Jones: 'Long Lost Suitcase' (Virgin/Universal) Ude fredag 9. oktober

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Hvis man i 1960’erne skulle gætte på, om The Rolling Stones, Rod Stewart eller Tom Jones ville udgive spændende skiver fire-fem årtier senere, så havde de færreste nok satset på sidstnævnte.

Jones er blevet 75, men mens hans jævnaldrende kolleger i toppen af showbiz ikke kan hidse nogen op længere, så er det fnysende handyr fyr og flamme på fabelagtige ’Long Lost Suitcase’.

Albummet er tredje del af en foreløbig trilogi, som den walisiske veteran har skabt i samarbejde med produceren Ethan Johns, der præsenterer hovedpersonen i et forbilledligt råt lydbillede.

Se også: Tom Jones: Den hvide neger

Som de to forgængere består frygtløse ’Long Lost Suitcase’ af en række ganske overraskende og interessevækkende coverversioner, som Jones’ tordenrøst blæser igennem med uformindsket styrke.

Han kunne stoppe et godstog med stemmen, når han som et behåret blues-bæst lever sig langt ind i vitalt brølende fortolkninger af Los Lobos’ ’Everybody Loves a Train’ og Little Willie Johns ’Take My Love (I Want To Give It)’.

Mindes Elvis Presley
En frenetisk sitrende udgave af Billy Boy Arnolds jalousidrama ’I Wish You Would’ er så heftig, at man skulle tro, den gamle søn af en kulminearbejder indsang skæringen på hvidglødende briketter.

Anderledes afdæmpet er Jones’ drone-vibrerende favntag med Gillian Welchs smukke ’Elvis Presley Blues’, hvor manden mindes sin gamle ven på majestætisk vis. 

Se også: Fantastisk: Tidsmaskinen der virker

Hank Williams-klassikeren ’Why Don’t You Love Me’ leverer Jones herligt swingende og tro mod originalen, mens han betoner de keltiske klange i The Rolling Stones’ skødesløse ’Factory Girl’.     

Det er vist længe siden, at Mick Jagger har ventet på en fabriksarbejder med fede knæ og pletter på kjolen, men når Jones synger de linjer, så kan man se ham stå ude i regnen og trippe.

I 1965 slog han igennem med ’It’s Not Unusual’. 50 år senere er han mildest talt usædvanlig.  

1 af 3 Sangeren udgiver selvbiografien 'Over the Top and Back' samtidig med sit nye album. (Foto: Harry Borden)
2 af 3 Coveret til Tom Jones' aktuelle albumudgivelse, 'Long Lost Suitcase', som indeholder 13 coverversioner.
3 af 3 Tom Jones - fortolker sange af blandt andre Gillian Welch, Los Lobos og Hank Williams. (Foto: Universal)
16 kommentarer
Vis kommentarer