For meget med Arcade Fire

De ambitiøse canadiere brænder ud i længden på langtrukkent dobbeltalbum

Arcade Fire - bandet fra Montreal hverken ligner eller lyder som det plejer. (Foto: Korey Richy)
Arcade Fire - bandet fra Montreal hverken ligner eller lyder som det plejer. (Foto: Korey Richy)
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Arcade Fire: ’Reflektor’ (Sonovox/Universal) Udkommer mandag 28. oktober

Arcade Fire har begået et grandiost nyt album i form af ’Reflektor’, der markerer et overrumplende stilskifte for gruppen, hvis problemer dog er gammelkendte.

Det er befriende, at Arcade Fire fortsat har enorme ambitioner, men det er stadig frustrerende, at canadiernes evner og overblik er knap så store.

Arcade Fire: Sjæle i flammer

’Reflektor’ strækker sig over hele 75 minutter, hvilket er et problem, når dobbeltalbummet reelt kun indeholder topmateriale til et enkelt album.

Det begynder ellers forrygende med det magtfulde bæst af et titelnummer, der indvarsler orkesterets nye elektroniske og blegfunky sound, som glinser syntetisk i en produktion af James Murphy fra hedengangne LCD Soundsystem.

Inspireret af Søren Kierkegaard
Det langstrakte nummer er et af pladens få, der formår at udfylde spilletiden uden, man mister interessen, og ellers umiddelbart glimrende indslag som ’We Exist’ og ’Awful Sound (Oh Eurydice)’ brænder ud længe inden, de endelig slutter efter omkring seks minutter.

Sangskrivningen er generelt ikke robust nok til at markere sig i det bombastiske lydbillede, og man savner simpelthen dybere mening og elementær substans i frontmand Win Butlers prætentiøse poesi, der tilsyneladende er inspireret af Søren Kierkegaard.

Arcade Fire: Det sidste nye skrig

Musikalsk er ’Reflektor’ påvirket af The Cure, Talking Heads og David Bowie, som medvirker diskret, men Arcade Fire lyder mest interessant, når de vrider sig lidt fri af forbillederne på dubbede ’Flashbulb Eyes’ og groovy ’Here Comes the Night Time’.

Et kolossalt album, men en noget mindre bedrift.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+