Forrykt klaphat: Skriger til himlen

Rapstjernen Kanye West leger kristen på gospelpåvirkede 'Jesus Is King', som er noget syndigt rod

Kanye West på besøg i Det Hvide Hus hos Donald Trump sidste år, hvor det amerikanske hiphopikon atter skabe furore. Foto: AP
Kanye West på besøg i Det Hvide Hus hos Donald Trump sidste år, hvor det amerikanske hiphopikon atter skabe furore. Foto: AP

Kanye West: 'Jesus Is King' (GOOD/Universal)

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

I et afsindigt slingrende livsforløb har Kanye West mænget sig med alle fra Katy Perry til Bon Iver og Kim Kardashian til Donald Trump.

Nu er turen kommet til en anden markant personlighed - selveste Jesus.

Se også: Kanye West siger nej til 26 millioner

Og selvom den egocentriske rapper vist stadig synes, han er Guds primære gave til menneskeheden, så er gospelinspirerede ’Jesus Is King’ ikke et selvportræt.

Se også: Raplende storhedsvanvid

42-årige West foregiver nemlig at være blevet kristen, men personagen fra Atlanta er naturligvis troværdig som en tv-prædikant på et gustent husalter i Sydstaterne.

Rapgudens menighed har måtte vente på absurd udsatte ’Jesus Is King’ på linje med kirkegængernes higen efter Frelserens genopstandelse. Sidstnævnte er muligvis værd at vente på, men det var ’Jesus Is King’ ikke.

Viser klassen
Hvad enten man tror på Gud eller ej, så er det svært at bevare troen på Kanye. Atter fremstår han som en rappende realityfigur uden virkelighedssans.

På den halvakustiske ballade ’Closed On Sunday’ opfordrer han til at droppe Instagram og fokusere på familien. Hans kone har 150 millioner følgere på netop Instagram, så det er lidt svært at tage alvorligt.

Kanye West og Kim Kardashian på slap line i New York tidligere på året. Foto: Stephen Lovekin/Shutterstock
Kanye West og Kim Kardashian på slap line i New York tidligere på året. Foto: Stephen Lovekin/Shutterstock

West mistede fokus for mange år siden, men tre gange på dette hans niende studiealbum minder han lige om, at han stadig har talent nede under alt vanviddet.

Rimsmeden er rødglødende på ’Selah’, der har bombastisk pondus, mens hans flow er i fuldendt balance på tiltalende ’Follow God’. Bedst er dog ’Use This Gospel’, hvor Clipse og tilmed Kenny G tager over på et forbløffende track.

Se også: Ujævn fest med Kanye West

Stilmæssigt svinger det blot 27 minutter korte udspil fra traditionel gospel til den minimalistiske, elektroniske sound, West rendyrkede på ’808s & Heartbreak’, og helhedsindtrykket er usammenhængende og skitsepræget.

Se også: Jay-Z & Kanye: Det blir ikke meget større

Fidusmageren opererer med særdeles tvivlsom kvalitetskontrol på et suspekt album, hvor substans som så ofte før er afløst af selviscenesættelse og endnu en gimmick, der efterlader indtrykket af, at han vil gøre alt for opmærksomhed.

Når Kanye vender tilbage næste gang, bliver det nok som countrysanger, præsidentkandidat eller satanist. Forhåbentlig er han stærkt forsinket igen.

Coveret til 'Jesus Is King', som er produceret af blandt andre Angel Lopez, Benny Blanco og Kanye West selv.
Coveret til 'Jesus Is King', som er produceret af blandt andre Angel Lopez, Benny Blanco og Kanye West selv.
 

45 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Leonard Cohen: 'Thanks for the Dance' (Columbia-album/Ude 22. november)
2.Martin Lind: 'Metanoia' (Hathor-album/Ude 22. november)
3.The Flaming Lips: 'The Soft Bulletin - Live at Red Rocks' (Bella Union-album/Ude 29. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Lucy Dacus: '2019' (Matador-ep/Ude nu)
2.School of X: 'Destiny' (Tambourhinoceros-ep/Ude nu)
3.Vetiver: 'Up on High' (Loose-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere