Galning er ikke helt tosset

Billy Corgan overrasker med ganske fornuftigt album fra The Smashing Pumpkins

Billy Corgan holder liv i The Smashing Pumpkins ved hjælp af kort og godt udspil. (Foto: BMG)
Billy Corgan holder liv i The Smashing Pumpkins ved hjælp af kort og godt udspil. (Foto: BMG)

The Smashing Pumpkins: 'Monuments to an Elegy' (BMG/Sony) Udkommer 8. december

Der var et tidspunkt i 1990’erne, hvor Billy Corgan overtog Kurt Cobains rolle som talsmand for en generation af utilpassede teenagere, men man må sige, at frontmanden for The Smashing Pumpkins efterfølgende formåede at ødelægge sin karriere eftertrykkeligt.

I flere år har han været eneste tilbageværende medlem fra gruppen storhedstid, hvor de solgte over 30 millioner album, og med sin virkelighedsfjerne opførsel er den 47-årige særling fra Chicago reduceret til en slags grungegenerationens svar på Axl Rose.

Billy Corgan skriver for tiden på sin selvbiografi, der nok skal blive underholdende. (Foto: AP) INTL. MusikNYT Se rockstjerne i bizar reklamefilm

Efter adskillige fornuftsstridige udgivelser i intetsigende konstellationer kom der dog så småt mening med Corgans galskab igen, da han i 2012 udsendte ’Oceania’ som The Smashing Pumpkins.

Tendensen fortsætter på overraskende solide og disciplinerede ’Monuments to an Elegy’, der er et nærmest metallisk klingende og heftigt komprimeret rockbæst af et album, som domineres af massiv brug af guitarer og trommer, der såmænd får tæv af Tommy Lee.

The Smashing Pumpkins - tilbage med 'album inde i et album'. (Foto: Paul Elledge) INTL. Album-anm. Den skaldede rock

Corgans både rifftunge og melodiske sangskrivning er markant nok til at udfylde pladens bombastiske sound, og selvom kikset brug af keyboards skamferer tre af skivens blot ni numre, så formår outsideren ikke at spænde ben for sig selv i denne omgang.

Han er kort sagt tilbage i den virkelige verden.

1 af 2 Coveret til aktuelle ’Monuments to an Elegy’, der indeholder ni numre fordelt på 33 minutter.
2 af 2 Billy Corgan holder liv i The Smashing Pumpkins ved hjælp af kort og godt udspil. (Foto: BMG)
0 kommentarer
Vis kommentarer