Gamle swingere rider igen

Resterne af legendariske Willie Nelson og Merle Haggard sadler op endnu en gang

Merle Haggard og Willie Nelson - amerikanerne fortsætter mangeårigt samarbejde. (Foto: Danny Clinch)
Merle Haggard og Willie Nelson - amerikanerne fortsætter mangeårigt samarbejde. (Foto: Danny Clinch)

Willie Nelson & Merle Haggard: 'Django and Jimmie' (Legacy/Sony) Ude 1. juni

Willie Nelson fyldte 82 for nyligt, og Merle Haggard har rundet 78, hvilket immervæk er noget af en bedrift, når man tænker på, hvad de to slyngler har været igennem af røg og hamp samt sprut, stoffer og landevej.

Countrystjernernes forudsigelige nye duetalbum, ’Django and Jimmie’, er dog knap så imponerende.

Selvsving i swingerklubben

Det er jo nok for meget at forlange, at så garvede gubber ligefrem genopfinder sig selv, men det gjorde deres ven Johnny Cash ikke desto mindre på mageløs vis sidst i karrieren.

Nelson og Haggard hylder manden, der gik i sort, med alt for forgængelige ’Missing Ol’ Johnny Cash’, som ikke vil få nogen til at savne ham yderligere.

Velkendt galgenhumor
Titelnummerets cadeau til Django Reinhardt og Jimmie Rodgers er mere veldrejet og et lidt for sjældent bevis på, at knarkene kan knirke uden den klang af texansk suppe, steg og is, der ellers præger skiven.

Bongkammeraternes ’It’s All Going to Pot’ er herlig nok, men trompeterne lyder som om, de kommer ud af et keyboard. 

Willie og Merle er bedst, når de synger om Nelson og Haggard på vemodige ’Live This Long’, hvor de med vanlig galgenhumor proklamerer, at de ville have passet bedre på sig selv, hvis de havde vidst, de ville leve så længe. Og især Haggards overdådige vokalpragt har i hvert fald taget skade.

En mærket mand vendte hjem

På en plade med nye og gamle numre swinger en genindspilning af Haggards ’Swinging Doors’ ikke, og Bob Dylans ’Don’t Think Twice, It’s All Right’ findes formentlig i 400 flottere versioner.

Hjertevarmen er lummer, men for to legender, der burde være gået helt kolde for årtier siden, er det unægtelig godt gået. Eller snarere stavret.