Garvet pimp sælger ud

Der er for meget pels og for lidt kød på Kid Rocks klichéspækkede ’First Kiss’

Kid Rock alias Robert James Ritchie - den amerikanske hitmager skyder med uskarpt. (Foto: Warner)
Kid Rock alias Robert James Ritchie - den amerikanske hitmager skyder med uskarpt. (Foto: Warner)

Kid Rock: 'First Kiss' (Warner) Udkommer mandag 23. februar

I skikkelse af raprockens karismatiske topstodder har Kid Rock pimpet forrygende varer i årevis, men hans sortiment er efterhånden blevet noget slattent, og millionforretningen er ikke, hvad den har været.

På ’First Kiss’ overgiver ærkeamerikaneren sig i betænkelig grad til den fremherskende lyd af Nashvilles tomme cowboyhatte, og der er forbavsende lidt bid i flabens patriotiske sydstatsboogie.

Kid Rock - bryster sig ikke uden grund. (Foto: Warner) INTL. Album-anm. Skamløs stodder

Som Kid Rocks forrige skiver er ’First Kiss’ stort set renset for rap, men endnu værre er det faktisk, at der heller ikke er meget tilbage af hans rapkæftede attitude.

Titelnummeret minder i foruroligende grad om Bryan Adams, og mens han mander sig op til at hylde Johnny Cash på sangen af samme navn, så er skæringen så bovlam, at man skulle tro, den handlede om Johnny Logan.  

Johnny Cash - rebel, patriot, troubadour, sydstatsmand, enestående. (Foto: Polfoto) INTL. Album-anm. Johnny Cash: Det bliver ikke større

Håndværket er solidt nok på blandt andre ’Good Times, Cheap Wine’, ’Drinking Beer With Dad’ og ’Good Time Lookin’ for Me’, men den 44-årige drønnert fra Detroit læner sig op af klichéerne i en grad, så det virker som om, han er snublende tæt på at falde helt af på den.

Der er simpelthen for meget pels og for lidt kød i hans renskurede svinesti denne gang, og det er vist ved at være på høje tid, at roden vender tilbage til rødderne.

Han skulle nødigt ende som Kid Pop.

1 af 2 Coveret til Kid Rocks 10. studiealbum, aktuelle 'First Kiss', der indeholder 10 numre fordelt på 45 minutter.
2 af 2 Kid Rock alias Robert James Ritchie - den amerikanske hitmager skyder med uskarpt. (Foto: Warner)
0 kommentarer
Vis kommentarer