Gigant fra Pink Floyd rammer muren

Den garvede topguitarist David Gilmour kommer ingen vegne på uinspireret soloplade

David Gilmour - briten har skrevet sit aktuelle album i samarbejde med sin kone Polly Samson. (Foto: Sony)
David Gilmour - briten har skrevet sit aktuelle album i samarbejde med sin kone Polly Samson. (Foto: Sony)

David Gilmour: 'Rattle That Lock' (Columbia/Sony) Ude fredag 18. september

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

På David Gilmours hjemmeside er der et billede af topguitaristen under indspilningerne af ’Rattle That Lock’. Legenden fra Pink Floyd er iført hyttesko, hvilket desværre er ganske betegnende for den fesne atmosfære på hans første soloalbum siden 2006.

’The Wall’ ligger meget langt bag Gilmour, men han rammer alligevel muren. I lav fart vel at mærke.

Se også: Pink Floyd pudser sangskatten

Englænderen fylder 70 til foråret, og det virker simpelthen som om, han ikke længere har hverken styrken, sangene eller stemmen til at mande sig op til endnu en kraftpræstation.

Glimtvis rummer pladen svage ekkoer af fordums storhed, men langt tilbagelænede numre som ’Faces of Stone’ og ’A Boat Lies Waiting’ føles som at vente på et tidevand, der aldrig kommer. 

Sidste krampetrækninger
Gennem tre instrumentale skæringer får guitarens strandede blåhval næsten sit instrument til at lyde som hvalsang, og store dele af ’Rattle That Lock’ hører snarere hjemme i en helsebutik frem for en pladebutik.

Undtagelsesvis liver affæren dog op på to blegfunky skæringer, hvoraf især det dynamiske titelnummer leder tankerne tilbage på Roxy Music, hvis guitarist, Phil Manzanera, er medproducer på albummet. 

Se også: Pink Floyd: Farvel og nej tak

Det mest Pink Floyd-lignende indslag, ’In Any Tongue’, der karakteristisk for orkesteret handler om krigens meningsløshed, er en halvkikset kliché, men tilsat karrierens sidste krampetrækninger ryster Gilmour en klædelig signatursolo ud af buksebenet.

Trods få levende øjeblikke fremstår giganten imidlertid som en veteran, der er ved at stille de musikalske træsko efter en lidt for lang karriere.

1 af 2 Coveret til David Gilmours fjerde soloalbum, 'Rattle That Lock', der indeholder 10 numre på 52 minutter.
2 af 2 David Gilmour - briten har skrevet sit aktuelle album i samarbejde med sin kone Polly Samson. (Foto: Sony)
21 kommentarer
Vis kommentarer