Hendrix' højrehåndsarbejde

Gammelt nyt fra guitarguden, der flasher formatet for sjældent på ’Valleys of Neptune’

Jimi Hendrix - aktuel med arkivoptagelser. (Foto: Sony)
Jimi Hendrix - aktuel med arkivoptagelser. (Foto: Sony)
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Jimi Hendrix: 'Valleys of Neptune' (Sony) Udkommer mandag 8. marts

Jimi Hendrix er en af populærmusikkens mastodonter, men i forhold til andre afdøde ikoner som eksempelvis Jim Morrison og John Lennon , så fylder troldmanden egentlig ikke meget i verdensbilledet længere, og vidunderet fra Seattle har i flere år været reduceret til et forvasket fjæs på en batik-undertrøje.

Det skal nu ændres med en storstilet stribe luksuriøse albumgenudgivelser samt ikke mindst vellydende ’Valleys of Neptune’, der indeholder et dusin hidtil ikke officielt udsendte studieindspilninger, der overvejende er fra starten af 1969, hvor Hendrix stadig ikke havde brudt med rytmeduoen Noel Redding og Mitch Mitchell, som mesteren tog med i studiet for at pudse både formen og repertoiret af før forestående koncerter.

Enestående talent
Glødende udgaver af klassikere som ’Stone Free’, ’Red House’ og ’Fire’ kan dog ikke matche de flammende originalversioner, og gamle nyheder i velkendt stil med titelnummeret, ’Lullaby for the Summer’ samt ’Crying Blue Rain’ brænder ikke ligefrem sensationelt igennem.

På livefavoritten ’Hear My Train a Comin’’ rammer trioen derimod et groove, der slår gnister, og virtuosens enestående talent slår ud i lys lue som en påmindelse om, at Hendrix var en guitarist, der ubesværet levede op til prædikatet geni.

Resten af ’Valleys of Neptune’ er højrehåndsarbejde fra en legende, der immervæk var bedre bag ryggen med kejten, end langt de fleste andre ville være, om så de havde syv fingre på hver hånd.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind