Hit på hit på hit på hit på hit på hit

Imagine Dragons' imponerende andet album lyder snarere som popbandets 'Best of'

Imagine Dragons - kvartetten fra Las Vegas optræder i Forum, København mandag 19. oktober. (Foto: Polfoto)
Imagine Dragons - kvartetten fra Las Vegas optræder i Forum, København mandag 19. oktober. (Foto: Polfoto)

Imagine Dragons: 'Smoke + Mirrors' (Interscope/Universal) Ude 16. februar

Coldplay, The Killers og U2 kan godt begynde at se sig nervøst over skulderen, for fremadstormende Imagine Dragons er trukket ud i overhalingsbanen på guitarmusikkens middelvej.

Kvartetten fra Las Vegas opnåede massivt millionsalg med debutalbummet ’Night Visions’ fra 2012, og d’herrer arbejder målrettet videre med samme strømlinede visioner på opfølgeren ’Smoke + Mirrors’, der lyder som en endnu større succes.

U2 - karrierens 13. studiealbum udkommer pludselig efter femårig pladepause. (Foto: AP) INTL. Album-anm. U2: Ikke meget værd

Pladen er simpelthen spækket med så mange potentielle singler, at det nærmest virker som om, at Imagine Dragons allerede udsender en ’Best of’.

Gruppen mangler originalitet og dybde, men som overfladiske hitmagere mestrer de deres håndværk på forbløffende effektiv vis, og i forhold til eksempelvis U2’s seneste ’Songs of Innocence’ så opererer ’Smoke + Mirrors’ med helt anderledes dynamisk brug af hooks, riffs og melodier.

Skruer rockbissen på
Titelnummeret er en af de mest gennemslagskraftige Coldplay-skæringer, som Coldplay ikke har skrevet, og der er sågar medrivende referencer til Michael Jackson på svulstigt tromlende ’Friction’.

I form af ’Dream’ behersker Imagine Dragons også den store balladedisciplin, mens popdrengene undtagelsesvis skruer rockbissen på, når de overbevisende siger ’I’m So Sorry’.

Chris Martin og ekskonen Gwyneth Paltrow, der spiller hovedrolle på Coldplays nye. (Foto: AP) INTL. Album-anm. Coldplay: Smerte med hjerte

Umiddelbart fængende ’Shots’, ’Gold’ og ’Polaroid’ får øreflipperne til at flapre af fryd, men i længden efterlader sangene en noget tom følelse, der minder om den, man står tilbage med efter en weekend i orkesterets hjemby.

Ånd er der ikke meget af på ’Smoke + Mirrors’, hvilket dog kun i nogen grad ødelægger oplevelsen af et exceptionelt veltrimmet og professionelt band, som først viser små kompositoriske svaghedstegn på albummets sidste tredjedel.

Selv mod slut er ’Summer’ imidlertid herligt funky tilsat et afrikansk groove, der stjæler fra den såkaldte verdensmusik, men ellers nøjes Imagine Dragons såmænd med bare at lægge an til at nappe hele mainstreamverdenen.  

1 af 2 Coveret til Imagine Dragons' aktuelle album, 'Smoke + Mirrors', der i standardudgaven indeholder 13 numre.
2 af 2 Imagine Dragons - kvartetten fra Las Vegas optræder i Forum, København mandag 19. oktober. (Foto: Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer