Intim Bob Dylan blotter sig

I skyggen af Frank Sinatra crooner legenden evergreens med sjælden ømhed 

Bob Dylan - i en alder af 73 genopfinder amerikaneren atter sig selv. (Foto: William Claxton)
Bob Dylan - i en alder af 73 genopfinder amerikaneren atter sig selv. (Foto: William Claxton)
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Bob Dylan: 'Shadows in the Night' (Columbia/Sony) Udkommer 2. februar

Umiddelbart er det jo fuldkommen absurd, at historiens største sangskriver udsender endnu en coverplade, men hans pen var uskarp på forgængeren ’Tempest’, og paradoksalt nok har Bob Dylan sjældent lydt så personlig som på ’Shadows in the Night’.

Dylan fortolker gamle travere fra før, han gav populærmusikken et nyt sprog, men han træder i Bing Crosby, Billie Holiday og især Frank Sinatras fodspor i sin helt egen gangart.

Bob Dylan med blod på hænderne

Troubadouren lever sig langt ind i længselsfulde kærlighedssange som ’I’m a Fool to Want You’, ’Autumn Leaves’ og ’Full Moon and Empty Arms’ og giver dem nyt liv, mens hans eget liv er ved at rinde ud. Snøft.

I en alder af 73 crooner Dylan pragtfuldt som stod han i sit fineste tøj og sang for ingen som helst i skikkelse af den sidst mand på jorden. Det er sørgeligt, smukt og komisk på linje med en film af Dylans idol Charlie Chaplin.

Af sted i solnedgangen
Repertoiret fortolkes traditionelt med big bands bag solisten, men Dylan har elegant arrangeret numrene for sit fem mand lille liveband i forlængelse af de seneste turnéer, hvor han ofte har lignet en legende, der ville ønske han var Dean Martin.

Genudsendelse af Gud

Sangene stammer fra dengang, verden var i sort/hvid, men Donny Herrons pedal steel farver dem med blødende vemod, og det skaber en rørende intimitet i Dylans tindrende sentimentalitet, at ’Shadows in the Night’ er indspillet knirkende live i studiet.

Mystikken breder sig på bagsiden af coveret til Bob Dylans nye album... (Foto: John Shearer)
Mystikken breder sig på bagsiden af coveret til Bob Dylans nye album... (Foto: John Shearer)

Til sidst synger guldgubben sig helt ud på bevægende ’That Lucky Old Sun’, hvor blæsere nænsomt sender ham af sted i solnedgangen i et enestående ømt øjeblik i stormesterens karriere. 

Albummet er Dylans 36., og alligevel har han aldrig lavet noget lignende. Måske bortset fra julepladen ’Christmas in the Heart’, men ’Shadows in the Night’ går i hjertet hele året.   

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind