Jukebossen Springsteen

Rockeren flirter med pop og soul på omfattende arkivoptagelser fra storhedstiden

Bruce Springsteen - knægten fik råd til at opgradere køretøjet sidst i 1970'erne. (Foto: Frank Stefanko)
Bruce Springsteen - knægten fik råd til at opgradere køretøjet sidst i 1970'erne. (Foto: Frank Stefanko)

Bruce Springsteen: 'The Promise' (Columbia/Sony) Udkommer mandag 15. november Fås også i en massivt udvidet boksudgave

På forbitrede ’Darkness on the Edge of Town’ fra 1978 fulgte Bruce Springsteen for første gang udskuddene fra arbejderklassen helt ned i kloakken som en slags rockens Martin Scorsese, men opfølgeren til gennembrudsdrønet ’Born to Run’ kunne såmænd have handlet om andet end grimme tabere.

Det afslører ’The Promise’, der indeholder 22 overvejende hidtil ikke offentliggjorte numre fra de talrige ’Darkness...’-sessions, og 32 år efter Springsteens portrætter af eksistenser i skyggen, kan man opleve, at han også sprang over på den side af gaden, hvor solen af og til skinner.

Ingen stemmepragt
Størstedelen af de 90 minutter er lige til jukeboksen på den lokale diner i New Jersey anno Springsteens ungdomsår, og han forsøger ingenlunde at skjule sin kærlighed til Phil Spectors pigepop på velskårede skæringer som ’Gotta Get That Feeling’ og ’The Little Things (My Baby Does)’.

Ligeledes uskyldsrene ’One Way Street’ og ’The Brokenhearted’ er stilrene soulballader, men Springsteen besidder simpelthen ikke stemmepragten til afgørende at løfte den lette del af sit repertoire.

Leverandør af hits
Springsteen kunne være blevet en succesfuld leverandør af hits til andre, og han var allerede godt i gang med ’Fire’ og ’Because the Night’, der er inkluderet i ophavsmandens originaludgaver på ’The Promise’, men til ’Darkness...’ valgte han heldigvis de anderledes personlige numre, der skabte fundamentet for kunstneren Springsteen.

’Racing in the Street’ fra ’Darkness...’ går igen på ’The Promise’ i en version, der har fået et gevaldigt vitamintilskud, og alle disse nye gamle 90 minutter er faktisk lydmæssigt betragteligt bedre end ’Darkness...’, og selv om Springsteen i covernoterne hævder kun at have støvet optagelserne lidt af, så virker det altså som om, han har haft et helt rengøringsregiment på opgaven.

Man skal dog selv pudse danseskoene.

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.