Annonce:
Annonce:

Kannibalerne gør det igen

Efter 14 års pladepause er rapduoen Cannibal Ox uimodståeligt tilbage fra fremtiden

Vast Aire og Vordul Mega (til højre) fra Cannibal Ox, der triumferer i New Yorks underverden. (Foto: Lucas Farra)
Vast Aire og Vordul Mega (til højre) fra Cannibal Ox, der triumferer i New Yorks underverden. (Foto: Lucas Farra)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Cannibal Ox: 'Blade of the Ronin' (IGC/Border) Udkommer mandag 2. marts

Cannibal Ox lød som fremtidens hiphop på deres besættende debutalbum ’The Cold Vein’ fra 2001, der ikke for ingenting regnes for et af genrens stærkeste album i 00’erne.

Hele 14 år efter er duoen fra Harlem endelig klar med opfølgeren, ’Blade of the Ronin’, og uden at have ændret markant på deres massive sound, så lyder rapperne Vast Aire og Vordul Mega utroligt nok stadig som et visionært makkerpar fra fremtiden.

Klanmedlem som superhelt

Albummet er et fængslende trip gennem New Yorks dystre underverden, hvor Cannibal Ox fremturer som skæve rimsmede i et fantastisk univers, der leger kreativt med elementer fra computerspil, tegneserier og karatefilm.

De to fantaster er en slags rappende Batman og Bruce Lee på en fælles mission for at redde hiphoppen.

Annonce:

Knusende drive
Wu-Tang Clan har ikke regeret forgæves, men med hjælp fra klanens U-God, MF Doom og mange andre æder Cannibal Ox forbillederne tilsat en sult og intensitet, som de legendariske bysbørn ikke har demonstreret siden karrierens historiske start.

Gennem 62 sjældent fokuserede minutter slipper ’Blade of the Ronin’ aldrig lytteren, der fastholdes i det uimodståeligt knusende drive, der også karakteriserede debuten.

Juveltyvene gør det igen

Upåagtede Bill Cosmiq har overtaget producerstolen fra undergrundsgiganten El-P, men opkomlingen formår faktisk at udfylde sædet, og både hvad angår lammende beats og effektfulde detaljer leverer han en overvældende indsats.

’Blade of the Ronin’ er en kraftpræstation, der var værd at vente på, og Cannibal Ox har utvivlsomt skabt en af hiphoppens stærkeste udgivelser i 10’erne.

De er tilbage fra fremtiden. I triumf.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Se billederne

Annonce:
Er det et tricktyveri, hr Wammen?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: