Kapacitet med buler i bluesen

Steve Earle genopfinder sig selv som bluesmand på sejt swingende ’Terraplane’

Steve Earle - den garvede sangskriver fra San Antonio, Texas fyldte 60 midt i januar. (Foto: Ted Barron)
Steve Earle - den garvede sangskriver fra San Antonio, Texas fyldte 60 midt i januar. (Foto: Ted Barron)

Steve Earle & The Dukes: 'Terraplane' (New West/Warner) Ude 16. februar

Steve Earle er blevet skilt syv gange, så countryveteranen burde vide en del om the blues, men han har aldrig lavet en bluesplade.

Det har han nu. Og ’Terraplane’ er fantastisk.

Sangskriveren har fået bluesmusikken ind med bourbonen i Texas, hvor ikke mindst Lightnin’ Hopkins, ZZ Top og Stevie Ray Vaughan har sat dybe aftryk i genren, som Earle behersker med en mesters flair og forståelse for stilartens konventioner og dybe tradition.

Steve Earle - texaneren viste klassen i en inspireret time på Tønder Festival.  (Foto: Per Lange) Koncert-anm. Topnavn gjorde det umulige i Tønder

Åbningsnummeret ’Baby Baby Baby (Baby)’ svarer til at blive tromlet ned af et langsomt godstog, og sangeren vrænger, stønner og hyler som en mand, der ved, han er på sporet til noget særligt.

Som de fleste bluesskæringer er det en simpel sang om begær, men Earle folder også sit poetiske talent ud på den langt mere fabulerende fortælling om ’The Tennessee Kid’.

Steve Earle i centrum for den nyeste udgave af backingbandet The Dukes. (Foto: Ted Barron)
Steve Earle i centrum for den nyeste udgave af backingbandet The Dukes. (Foto: Ted Barron)

’Terraplane’ er i det hele taget rigt varieret i et råt og effektfuldt lydbillede, hvor troubadourens pragtfuldt swingende backingband The Dukes sparker livligt til hovedpersonens bulede fortolkning af blues.

Steve Earle - veteranen fra Texas spiller på Kulturbolaget i Malmø 8. juni. (Foto: Ted Barron) INTL. Album-anm. Ny ammunition til gammel cowboy

Det er dog kun Earle selv, det handler om på forbitrede ’Better Off Alone’, hvor han snerrer et sammenbidt farvel til sin seneste ekskone, countrysangerinden Allison Moorer.

Lad os håbe han snart bliver skilt igen.

1 af 2 Coveret til Steve Earles 16. studiealbum, 'Terraplane', der indeholder 11 numre fordelt på 37 minutter.
2 af 2 Steve Earle - den garvede sangskriver fra San Antonio, Texas fyldte 60 midt i januar. (Foto: Ted Barron)
0 kommentarer
Vis kommentarer