Kapacitet tager tvivlsomt sidespring

Steve Earle slækker på kvaliteten i usminket samarbejde med kedelige Shawn Colvin

Steve Earle og Shawn Colvin - duoens album består af selvkomponerede numre og coverversioner. (Foto: Alexandra Valenti)
Steve Earle og Shawn Colvin - duoens album består af selvkomponerede numre og coverversioner. (Foto: Alexandra Valenti)

Colvin & Earle: 'Colvin & Earle' (Fantasy/Universal) Udkommer fredag 10. juni

Steve Earle er inde i en god stime. Countrykæmpens nyeste langspillere, ’The Low Highway’ og ‘Terraplane’, er hans bedste siden årtusindskiftet, og han leverede en kraftpræstation, da han senest besøgte Danmark som hovednavn på Tønder Festival i 2014.

Texanerens forhold til kvinder har det dog knap så godt som karrieren.

Steve Earle - veteranen fra Texas spiller solokoncert som hovednavn på sensommerens Tønder Festival. (Arkivfoto: Zuma) Koncert-anm. Masser af skæg og ballader

Earle blev for et par år siden skilt for ikke mindre end syvende gang, og hans forhold til det modsatte køn er også problematisk på albummet ’Colvin & Earle’, der er et musikalsk sidespring med sangskriveren Shawn Colvin.

61-årige Earle har tidligere turneret med kollegaen, der slet ikke kan matche hans format, og til trods for at de tos stemmer går godt i spænd, så fristes man til at tro, at manden må have skjulte hensigter, når han fortsætter det underligt ulige samarbejde.

Høvles fra hoften
Hans selverkendelse fejler imidlertid ikke noget på ’You’re Right (I’m Wrong)’, hvor han medgiver, at man ikke kan give modparten skylden, når man har seks ekskoner - Earle har været gift med den samme to gange.

Pladen er spontant indspillet live i producer og guitarist Buddy Millers hjemmestudie i Nashville med hjælp fra et garvet band, og lydbilledet knirker pragtfuldt som et splintret trægulv.

Steve Earle - texaneren lød som en træt mand i Malmø. (Arkivfoto: AP/Evan Agostini) Koncert-anm. Knap så hardcore troubadour

Makkerparrets ramponerede countryblues høvles af fra hoften på den herlige gospel-hymne ’Tell Moses’, men ikke alle deres seks selvkomponerede sange er lige mindeværdige.

Blandt fire coverversioner vækker en overraskende sødmefuld fortolkning af The Rolling Stones’ klassiker ’Ruby Tuesday’ opsigt, mens en rå udgave af John D. Loudermilks ’Tobacco Road’ er ganske forrygende.

Alt i alt er ’Colvin & Earle’ bare ikke noget vægtigt statement, og man sidder tilbage med en klar fornemmelse af, at det er bedst for alle parter, at Earle er alene.

Coveret til 'Colvin & Earle', der rummer ti sange i standardversionen og tretten i luksusudgaven.
Coveret til 'Colvin & Earle', der rummer ti sange i standardversionen og tretten i luksusudgaven.
 

1 kommentar
Vis kommentarer