Klassisk fis i kasketten

Legendariske Wu-Tang Clan slingrer videre på vildt svingende comebackalbum

Wu-Tang Clan - slænget fra Long Island havde 20 års jubilæum i fjor. (Foto: Jonathan Weiner)
Wu-Tang Clan - slænget fra Long Island havde 20 års jubilæum i fjor. (Foto: Jonathan Weiner)
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Wu-Tang Clan: 'A Better Tomorrow' (Warner) Udkommer 1. december

Længe ventede og ustandseligt udsatte ’A Better Tomorrow’ er Wu-Tang Clans første album efter en syvårig pladepause, og det føles næsten som om, slænget er sluppet fri af spændetrøjer på skivens uregerligt medrivende åbningsnummer ’Ruckus In B Minor’.

Newyorkernes sjette studiealbum afslører dog også, at selvom rødderne tydeligvis stadig har fis i kasketterne, så bliver selv galninge mildere med alderen, og medlemmerne af de seneste årtiers væsentligste hiphopgruppe er efterhånden midt i 40’erne.

Når hiphop er hel sort

På døsigt slæbende skæringer som ’Hold the Heater’, ’Crushed Egos’ og ’Necklace’ strutter Wu-Tang Clan som garvede stjernestoddere, og i karakteristisk stil er ’A Better Tomorrow’ spækket med stemningsskabende dialogstumper fra støvede kung-fu-film.

Uden storhedstidens idéer
Generelt savner man dog storhedstidens sprudlende idérigdom og boblende overskud i en noget standardiseret produktion af RZA, men herligt er det i hvert fald, når Ol’ Dirty Bastard rejser sig fra graven og galper op på umiskendelig snøvlet vis.

Det raplede for ham

Brugen af fimsede gæstevokalister fremstår derimod som kiksede forsøg på at genvinde kommerciel appeal, og veteranernes forkærlighed for klassisk soul resulterer i blandt andet slappe ’Preacher’s Daughter’.

Alt i alt er ’A Better Tomorrow’ et ujævnt comeback, der minder om Wu-Tang Clans uimodståelige kvaliteter samtidig med, at albummet afslører, kaosklanen næppe bliver bedre i morgen.    

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind