Led Zeppelin: Tilbage i triumf

Legenderne folder formatet ud på medrivende koncertoptagelse fra London anno 2007

Led Zeppelin - de britiske titaner imponerede i O2 Arena. (Foto: Warner/Getty Images)
Led Zeppelin - de britiske titaner imponerede i O2 Arena. (Foto: Warner/Getty Images)
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Led Zeppelin: 'Celebration Day' (Atlantic/Warner) Ude mandag 19. november

Julen kom tidligt i 2007. I hvert fald for de 18.000 fans af Led Zeppelin, som overværede legendernes første koncert i 27 år, der fandt sted i Londons O2 Arena 10. december.

Hele 20 millioner forsøgte efter sigende at få billet til koncerten, men de 19.982.000 skuffede kan nu alligevel opleve spektaklet, for Led Zeppelin er aktuelle med en medrivende optagelse af showet, der udsendes som ’Celebration Day’ i et utal af formater.

Den mest gængse udgave indeholder den to timer lange tour de force på to cd’er og en dvd, og det er på sidstnævnte, at de engelske titaner mest effektfuldt pisser territoriet af som en ærefrygtindgydende dinosaur, der lige er tilbage for at minde verden om sine store lodne nosser.
 

Straffer tønderne
Led Zeppelin virker umanerligt velforberedte, og filmens dynamiske klipperytme understreger den eksplosive nerve i forrygende genhør med især ’Black Dog’, ’Nobody’s Fault But Mine’, ’Whole Lotta Love’ og ’Rock and Roll’.

Versionen af ’Stairway to Heaven’ strejfer dog kun klassikerens magi, men det er en af meget få skønhedsfejl på en aften, der funkler af triumf.

Robert Plant strutter velsyngende omkring og svinger løvemanken, Jimmy Page har fortsat sit flamboyante overskud, mens John Paul Jones holder sammen på det hele som pålideligheden selv, og Jason Bonham straffer tønderne med torden i næverne, så man egentlig aldrig savner hans far.

Gebommerligt genhør med Zeppelin

Samspillet er tæt og intenst, og ganske sigende står de tre gamle så tæt, at d’herrer nærmest kunne være på et badehåndklæde. Sådan et savner Page, for guitarikonet er nærmest ved at blive opløst i sin eget sved.

’Celebration Day’ står som et imponerende mindesmærke over disse rock’n’rolls kolossale giganter, og ingens onkel vil blive skuffet over at få rabalderet i julegave.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind