Legende er ingen ørn længere

Don Henley fra The Eagles i flyverskjul som countrypensionist på tamt soloudspil

Don Henley - texaneren synger duetter med blandt andre Merle Haggard og Mick Jagger. (Foto: Universal)
Don Henley - texaneren synger duetter med blandt andre Merle Haggard og Mick Jagger. (Foto: Universal)

Don Henley: 'Cass County' (Capitol/Universal) Udkommer 25. september

Countrymusikken stinker for tiden, men der er penge i lortet.

Så selv Lionel Richie og Johnny Hansen har udgivet skiver i genren, mens Steven Tyler og Cyndi Lauper ganske bizart truer med at gøre det samme næste år.

Blød landing af Eagles

Don Henley hopper også på prærievognen i form af mildest talt velsmurte ’Cass County’, der er veteranens første soloalbum i 15 år.

Som medlem af The Eagles udvandede Henley jo allerede countryrocken med megasucces i starten af 1970’erne, og hans musik er unægtelig ikke blevet stærkere med årene.

Pragtfulde Dolly Parton
The Eagles er indbegrebet af Californien, men Henley er faktisk opvokset i en flække i Texas, hvilket man dog ikke kan høre, for det lyder som om, han aldrig har jokket i en kokasse.

Stemningen på ’Cass County’ er nærmest klinisk, og selvom manden til sin ros ikke prøver at skjule, at han 68, så er tilværelsen tilsyneladende kedelig, når man må have millioner nok til at bruge dem som optændingspapir.

Gamle swingere rider igen

Gæstelisten tæller blandt andre kapaciteterne Mick Jagger, Merle Haggard, Lucinda Williams, Alison Krauss og Dolly Parton, men sidstnævntes pragtfulde kvidren er alene om at gøre en forskel på en fortolkning af The Louvin Brothers’ klassiske ’When I Stop Dreaming’.

Henley har aldrig laver countrymusik med buler i cowboyhatten, og nu har han både livrem og seler på.

 

'Cass County' streames hos NPR