Legende er stærkt tilbage fra de døde

Pops Staples’ bevægende afskedsalbum udsendes posthumt med bidrag af Jeff Tweedy

Roebuck 'Pops' Staples i 1994 - kapaciteten voksede op på en bomuldsplantage i Mississippi. (Foto: Anti)
Roebuck 'Pops' Staples i 1994 - kapaciteten voksede op på en bomuldsplantage i Mississippi. (Foto: Anti)

Pops Staples: 'Don't Lose This' (Anti/Playground) Ude mandag 16. februar

Før sin død som 85-årig i 2000 indspillede R&B- og gospellegenden Pops Staples et afskedsalbum, men han blev for syg til at færdiggøre det.

The Staple Singers’ patriark fik dog datteren Mavis Staples til at love, at pladen med tiden ville se dagens lys, og tiden er nu oprundet.

Mavis Staples - den gudfrygtige gospelgigant var ikke til at stå for i Malmø. (Foto: Jesper Stormly Hansen) Koncert-anm. Halleluja for Mavis Staples!

Mavis Staples overbragte båndene til Wilcos frontmand Jeff Tweedy, der producerede sangerindens seneste to skiver, og musikeren har taget sig kærligt og respektfuldt af materialet, der udsendes som ’Don’t Lose This’.

I et rustikt lydbillede vælger Tweedy begavet at fokusere på Pops Staples’ råt vibrerende guitarspil og hans vedkommende stemme, som formidler en dyb humanitet, livsnerve og sjælfuldhed.

En sand naturkraft
Manden var en sand naturkraft, og han trækker årene som bluesmusiker i Mississippi og borgerrettighedsforkæmper i skudlinjen med frem i sange, der ydmygt hylder Herren og begræder alverdens armod.

Tweedy medvirker på guitar og bas, mens hans søn Spencer spiller trommer på funky skæringer som ’Somebody Was Watching’ og ’No News Is Good News’ samt den pragtfulde soulballade ’Friendship’.

Mavis Staples - fortolker blandt andre Allen Toussaint, John Fogerty og Randy Newman. (Foto: Cosmos) INTL. Album-anm. Livsbekræftende mama

Pops Staples’ døtre flyttede hjem og passede ham i hans sidste tid, og på ’Don’t Lose This’ er deres vidunderlige stemmer også med til at holde ham oppe.

En hjertevarmt og bevægende farvel til en kæmpe indenfor amerikansk musik.

1 af 2 Coveret til Pops Staples' noget forsinkede 'Don't Lose This', der indeholder 10 numre fordelt på 39 minutter.
2 af 2 Roebuck 'Pops' Staples i 1994 - kapaciteten voksede op på en bomuldsplantage i Mississippi. (Foto: Anti)
0 kommentarer
Vis kommentarer