Legender overvinder døden

Resterne af Slayer slår hårdt igen på det livsbekræftende comeback ’Repentless’

Slayer anno 2015 - amerikanerne giver koncert i Hal 14 i Helsingør torsdag 3. december. (Foto: Sony)
Slayer anno 2015 - amerikanerne giver koncert i Hal 14 i Helsingør torsdag 3. december. (Foto: Sony)

Slayer: 'Repentless' (Nuclear Blast/Sony) Udkommer fredag 11. september

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Slayer har spredt rædsel med bloddryppende død og ødelæggelse siden starten af 1980’erne, men i 2013 blev det legendariske metalband selv indhentet af døden, da Jeff Hannemans ødelagte lever svigtede på grund af guitaristens alkoholmisbrug.   

Døden har dog ikke ødelagt Slayer. Snarere tværtimod.

Se også: Verden ifølge Slayer

Gruppen lyder genfødt gennem de 42 sønderlemmende minutter, der udgør ’Repentless’, som på øredøvende vis markerer enden på den længste pladepause i californiernes karriere.

Ifølge Slayer er verden tydeligvis ikke blevet et mere hæderfuldt sted i de seks år, der er gået siden forgængeren ’World Painted Blood’, så d’herrers harmdirrende ubarmhjertighed får atter højttalerne til at skælve.

Ondskabens triumf
Slayer er Slayer, men denne gang er de Slayer tilsat genfunden energi, snert og inspiration, og hvis man ellers kunne bruge et ord som ’veloplagte’ om nihilisterne, så er det sateme lige, hvad de er.

Orkesterets nye medlemmer, guitaristen Gary Holt, samt den tilbagevendte trommeslager Paul Bostaph, der igen afløser Dave Lombardo, falder naturligt ind i karakteristiske monster-grooves på mægtige ’Vices’ og ’When the Stillness Comes’.

Se også: Metallegender fyrer trommeslager

Men selv om Slayers hovedkræfter Tom Araya og Kerry King har rundet de 50, så kan urostifterne også stadig spille afsindigt hurtigt og tilsat frådende raseri som på det punkede titelnummer, hvor magtfulde poesilinjer har bibelsk (etteren!) tyngde.    

Voldsomheden er altomsluttende i grumt gyngende ’Take Control’ og ’Implode’, der sender riffs og råstyrke ind i Slayers evige kamp mod alt, der kan betegnes som svagt.

Slayer er stærkt tilbage. Dødbringende, altødelæggende og fulde af liv igen.

1 af 2 Coveret til Slayers 11. studiealbum, 'Repentless', der er indspillet i Hollywood med producer Terry Date.
2 af 2 Slayer anno 2015 - amerikanerne giver koncert i Hal 14 i Helsingør torsdag 3. december. (Foto: Sony)
11 kommentarer
Vis kommentarer