Løverne tager tyren ved hornene

Kings of Leon har fået appetitten tilbage på det driftsikre comeback ’Mechanical Bull’

Kings of Leon – sydstatsrockerne lyder igen sultne som i karrierens start. (Foto: Dan Winters)
Kings of Leon – sydstatsrockerne lyder igen sultne som i karrierens start. (Foto: Dan Winters)

Kings of Leon: 'Mechanical Bull' (RCA/Sony) Udkommer mandag 23. september

Kings of Leon blev en af rockbranchens mest eksplosive og overraskende kassesucceser i det nye årtusinde, da familieforetagendet i 2008 bragede helt igennem med ’Only by the Night’.

Opfølgeren ’Come Around Sundown’ var dog både en kommerciel og kunstnerisk fuser, og interne stridigheder truede efterfølgende gruppens eksistens.

Kings of Leon abdicerer

Efter den længste pladepause i Kings of Leons omtumlede karriere er Followill-klanen nu tilbage med ’Mechanical Bull’, der hverken er mekanisk eller noget bullshit.

Ikke stor kunst
Det virker nemlig som om, kvartetten har genfundet gnisten og spilleglæden, og uden på nogen måde at revolutionere rockhistorien for bestandigt, så har d’herrer begået en slidstærk og driftsikker skive.

Stor kunst er det ikke, men regulært rockende sange som ’Supersoaker’ og ’Temple’ fungerer efter hensigten, mens det klæder Kings of Leon, når de leger med deres lyd i en ellers noget ordinær produktion.

Præstesønner på pigerov

’Rock City’ og ’Family Tree’ er eksempelvis funky på den flabede måde, og countryballaden ’On the Chin’ runder ’Mechanical Bull’ skønt af.

’It’s the comeback story of a lifetime’, synger Caleb Followill på pragtfulde ‘Comeback Story’, og det er måske lige i overkanten, men tilbage det er de, og det er længe siden, Kings of Leon har haft så glubsk appetit på tilværelsen som rockband.