Madonna: Dum blondine

Veteranen begraver en håndfuld gode numre i masser af middelmådighed

Madonna - samarbejder med blandt andre Diplo, Kanye West, Nicki Minaj og selv Mike Tyson. (Foto: Universal)
Madonna - samarbejder med blandt andre Diplo, Kanye West, Nicki Minaj og selv Mike Tyson. (Foto: Universal)

Madonna: 'Rebel Heart' (Interscope/Universal) Udkommer mandag 9. marts

Madonna er bare for meget. Og der er bare for meget af hende på ’Rebel Heart’.

Superstjernens 13. studiealbum er en frustrerende smagløs affære, hvor hun synger vulgært om oralsex, sammenligner sig med Jeanne d’Arc og omtaler sig selv som en tæve.

Af og til er selviscenesættelsen ganske underholdende, men med 19 numre i deluxe-udgaven og hele 25 spor på super deluxe-versionen tangerer ’Rebel Heart’ storhedsvanvid fra en dum blondine.

56-årige Madonna er utvivlsomt blevet særdeles mopset over, at en stribe af hendes nye numre er lækket. (Foto: AP) INTL. MusikNYT Katastrofe for Madonna

Standardudgavens 14 numre er rigeligt, og hvis man har de syv sange, som Madonna allerede har udsendt, efter de blev lækket i december, så kender man allerede albummets højdepunkter.  

Den 56-årige popdronning fortsætter flugten fra sin dåbsattest og prøver igen at holde genrens mange prinsesser fra tronen med hjælp fra samlebånds-sangskrivere og producere, der var nogenlunde hippe for et par år siden.

Hylder egne safter
Denne gang har Madonna indkaldt blandt andre Diplo, Avicii og Kanye West til at pakke hende ind i tidens toneklang, og i glimt regerer hun atter dansegulvet.

’Unapologetic Bitch’ vugger på et smittende jamaicansk beat, mens ’Illuminati’ strutter over et pirrende elektro-groove.

Madonna - spændt op til lir i København mandag. (Foto: Mogens Flindt) Koncert-anm. Madonna: Duracell-dronning i Parken

Atypiske ’Devil Pray’ forener folk og dance ganske vellykket, men selv i den relativt korte standardudgave knækker ’Rebel Heart’ midtvejs, og pladens sidste halvdel er spækket med middelmådighed og det, der er værre.


’Iconic’ fremstår håbløst akavet med en bøvet intro af selveste Mike Tyson, der ville virke mere naturlig i ’Vild med dans’.

På ’Joan of Arc’ gør Madonna sig til offer for mediernes hetz, som hun helt grotesk sidestiller med heksejagten på den franske nationalhelt.

INTL. MusikNYT Madonna: Jesus elsker min fisse

Usexede ’Holy Water’ er såmænd en hyldest til safterne i Madonnas underliv, og så kan det ellers nok være, man ser sig om efter nødudgangen, men der er lige 13 ligegyldige numre tilbage på den såkaldte luksusversion.

For meget af ingenting.

Coveret til deluxe-versionen af Madonnas nye studiealbum, 'Rebel Heart', der er amerikanerens 13. i rækken.
Coveret til deluxe-versionen af Madonnas nye studiealbum, 'Rebel Heart', der er amerikanerens 13. i rækken.
 

15 kommentarer
Vis kommentarer