Muse: Ikke til at holde ud

Det bombastiske rockband er stadig dygtigt og ulideligt på typisk nyt konceptalbum

Muse - englænderne optræder på Roskilde Festivals store Orange Scene torsdag 2. juli. (Foto: Warner)
Muse - englænderne optræder på Roskilde Festivals store Orange Scene torsdag 2. juli. (Foto: Warner)

Muse: 'Drones' (Warner) Udkommer mandag 8. juni

Sjældent har uomtvisteligt talent ført så meget anstrengende musik med sig som i tilfældet Muse.

Det britiske rockband er heller ikke til at holde ud på studiealbum nummer syv, ’Drones’, hvor der på godt og mest ondt er forsvindende få nye tiltag i trioens så karakteristisk svulstige sound.

Muse på besøg i Frankfurt til MTV-fest for nyligt med Matt Bellamy til højre. (Foto: AP) INTL. MusikNYT Dårligt nyt for fans af Muse

Albummet er et konceptagtigt værk, der kredser om, hvordan vi alle sammen er blevet åndsforladte robotter i et væmmeligt overvågningssamfund, men ’Drones’ bidrager ikke just til at gøre verden mere menneskelig.

Matthew Bellamy er bare endnu en mangemillionær på multinationalt pladeselskab, der ikke evner at få opsange til at klinge andet end tomt, men Muses centrumsfigur formår fortsat at udstyre sit skingre nonsens med en vis pondus.

Den navnkundige AC/DC-producer Robert John ’Mutt’ Lange har iscenesat opusset, der brager ud af højttalere og hovedtelefoner som en krigsmaskine på fremmarch, men indholdet er nogenlunde ligeså charmerende.

Muse kender ikke til begrebet mådehold, men slipper alligevel af sted med det meste. (Foto: Yui Mok) INTL. Album-anm. Monstrøst medrivende Muse

Muses teknologiske sammensmeltning af de evige forbilleder Queen og Radiohead føles som et computerspil, og selvom der er actionsmæk for skillingerne på smældende ’Dead Inside’, tunge ’Psycho’ og riffstærke ’Reapers’, så er det befriende, når det endelig er ’game over’ efter 53 bombastiske minutter.

Prætentiøst er en underdrivelse.

1 af 2 Coveret til Muses syvende studiealbum, 'Drones', der er produceret af veteranen Robert John 'Mutt' Lange.
2 af 2 Muse - englænderne optræder på Roskilde Festivals store Orange Scene torsdag 2. juli. (Foto: Warner)
31 kommentarer
Vis kommentarer