Musikalske narkokys

Flere vanedannende drømmescenarier fra duoen Beach House

Beach House spiller en for længst udsolgt koncert i Store Vega 13. november. (Foto: PR-Foto)
Beach House spiller en for længst udsolgt koncert i Store Vega 13. november. (Foto: PR-Foto)

 
Beach House: 'Depression Cherry' (Bella Union) udkommer 28. august

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Baltimore-duoen Beach House, der består af guitaristen m.m. Alex Scully og vokalisten og keyboardspilleren m.m. Victoria Legrand (ja, hun er niece til den franske film- og jazzkomponist Michael Legrand) ankom egentlig fuldt flyvefærdige med debutalbummet ’Beach House’ i 2006.

Siden har der blot været tale om finjusteringer og raffinering af deres æteriske drømmepop, der trækker tråde tilbage til navne som Slowdive og Cocteau Twins, men har sin egent distinkte lyd. Man skal som regel ikke mange sekunder ind i en komposition med Beach House, før man ved, at det er dem.

Se også: Lyden af 2010

Gruppens to forrige album ’Teen Dream’ (2010) og ’Bloom’ (2012) gjorde dem til det man vel kan klade et populært kultnavn og deres kommende koncert i Store Vega 13. november er da også for længst udsolgt.

Men alligevel er der små ændringer at spore på aktuelle ’Depression Cherry’ – eller måske rettere sagt en tilbagevenden til det lidt mere spartanske udtryk, der prægede duoens to første album. Trommerne, der var helt fremme i skoene på ’Bloom’, ligger igen langt tilbage i lydbilledet og er for det meste overladt til antikvariske trommemaskine og der flirtes lidt med støjende guitarer på ’Sparks’, men der er stadig mere tale om en tilstand end en samling af distinkte sange. Et rum eller en atomsfære man går ind i, mens resten af verden fortoner sig i det fjerne. En slags musikalske narkokys.

Se også: Overbefolket strandhytte

’Let me take you there’ som Legrand synger med sin lokkende, sensuelle, svært dechifrerbare stemme i åbningsnummeret ’Levitation’. Præcis hvor vi skal hen, bliver aldrig helt klart, men det gør knap så meget, når selve turen er så æggende, som tilfældet er her.

’Depression Cherry’ bliver med andre ord nok ikke det album, der overbeviser skeptikerne, men er man allerede hooked på duoens melankolske sødmefuldhed, er der ni ufortyndede fix i vente.

0 kommentarer
Vis kommentarer