Overlever: Sådan snyder man døden

Walter Trout blev reddet af ny lever, og blueskæmpen virker genfødt på stærkt album

Walter Trout med sin danske hustru og manager Marie, som han mødte i Holstebro i 1990. (Foto: Mascot)
Walter Trout med sin danske hustru og manager Marie, som han mødte i Holstebro i 1990. (Foto: Mascot)
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Walter Trout: 'Battle Scars' (Provogue/Mascot) Udkommer fredag 23. oktober

Walter Trout så døden i øjnene i foråret 2014, hvor bluesstjernen var så svækket af leverbetændelse, at han hverken kunne snakke eller genkende sine egne børn.

I slutningen af maj fik Trout endelig en ny lever, og man må så sandelig sige, den virker, for veteranen fra New Jersey lever i bedste velgående på comebackpladen ’Battle Scars’.

Trout kan dø hvornår det skal være

Nu må det selvsagt være et mareridt at ligge dødssyg på et hospital i Omaha, Nebraska og vente på en donor, men til gengæld er det jo en drøm for enhver bluesmand at have så dramatiske oplevelser at berette om.

Og det udnytter den 64-årige sangskriver naturligvis på ’Battle Scars’, der reelt er en konceptplade om hans sygdomsforløb.

De intenst rockende åbningsnumre ’Almost Gone’ og ’Omaha’ sitrer af desperationen fra Trouts ’dødsleje’, og mens guitarekvilibristens blændende soloer gnistrer, så lægger han heller ikke fingre imellem i selvudleverende tekstlinjer.

På afgrundens rand
Sofistikeret er det ikke, men det er til gengæld hudløst, så knoglerne rasler, og dødsangsten kan mærkes helt ned i indvoldene.

Tilsat grådkvalt stemmeføring formår Trout vitterligt at formidle følelsen af at stå på afgrundens rand gennem groovy ’Move On’ og ’Tomorrow Seems So Far Away’, der begge er eksplosive skæringer med hang til Jimi Hendrix.

Kapaciteten har aldrig dyrket den helt stramme kvalitetskontrol, og selvom ’Battle Scars’ er blandt hans mere gennemarbejdede album, så sniger der sig flere forfejlede indslag med.

Jimi Hendrix: Dødgod igen

Sentimentaliteten tager eksempelvis fuldkommen overhånd på den klæbrige ballade ’Please Take Me Home’, der beskriver Trouts kærlighed til sin mangeårige danske hustru Marie.

Et andet afdæmpet nummer, akustiske ’Gonna Live Again’, afrunder dog en bemærkelsesværdig udgivelse med et stærkt bevægende resultat.

Trout er simpelthen genfødt. Også musikalsk.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+