Ozzy bag rockklovnens maske

Underholdende portrætfilm af sønnen Jack nuancerer indtrykket af den forrykte galning

Ozzy Osbourne - han skal lige til at kværke fotografen. (Foto: Polfoto/Sam Scott-Hunter)
Ozzy Osbourne - han skal lige til at kværke fotografen. (Foto: Polfoto/Sam Scott-Hunter)

Ozzy Osbourne: 'God Bless Ozzy Osbourne' (Eagle/Playground) Udkommer mandag 14. november

Ozzy Osbourne er en af musikhistoriens absolut mest sagnomspundne skikkelser, og selv om manden, der lagde fundamentet for tungrocken med Black Sabbath, måske nok er faldet noget af på den rent musikalsk de senere årtier, så er galningens historie stadig vital underholdning.

TROLDMAND I TOMGANG

I hvert fald når den fortælles yderst veloplagt som i dokumentarfilmen ’God Bless Ozzy Osbourne’, der er skabt med indsigt og humor af blandt andre legendens søn, Jack.

Gennem 94 action-mættede minutter spiller portrættet op til myten om tossen, men vi kommer også bag klovnens maske, og navnlig når samtlige Ozzys fem børn siger, at den notoriske drukkenbolt var en rådden far, er det rammende alvor for legenden med lavt selvværd og høj promille.

Fredsdue og flagermus
Klassiske anekdoter om dengang Ozzy bed hovedet af først en fredsdue og senere en flagermus, kan man sagtens tåle at høre endnu engang, og blandt andre Paul McCartney, Henry Rollins, Tommy Lee og de resterende tre Black Sabbath-medlemmer er med til at nuancere og menneskeliggøre den ellers noget tegneserie-lignende arbejderklasseknægt fra Birmingham.

GOD BEDRING OZZY

Konen og manageren Sharon analyserer Ozzys eskapader på troværdig vis og fortæller om dengang deres mildest talt stormfulde forhold kulminerede i, at husbonden forsøgte at kvæle hende i en af sine berygtede branderter, der som oftest medførte en masse nøgenhed og eksempelvis en overnatning i midterrabatten på en motorvej.

Det er faktisk et mirakel, at han er i live, og man skulle tro, nogen holdt hånden over Mørkets Fyrste. Hvordan kan man da også undgå at holde af tumpen?