Pet Shop Boys: Nu som mænd

De gamle popdrenge leger voksne med værdigheden i behold på satirisk nyt album

Pet Shop Boys - den engelske duo gør grin med musikbranchen. (Foto: Pelle Crepin)
Pet Shop Boys - den engelske duo gør grin med musikbranchen. (Foto: Pelle Crepin)

Pet Shop Boys: 'Elysium' (Parlophone/EMI) Udkommer mandag 10. september

Neil Tennant og Chris Lowe fra Pet Shop Boys er fyldt henholdsvis 58 og 52, og modsat mange af deres jævnaldrende kolleger i popbranchen, så opfører de to englændere sig ikke længere som om, at de er teenagere i løbetid.

Der hviler en mådeholden ro over gruppens elvte album, ’Elysium’, hvor duoen på ’Invisible’ og ’Your Early Stuff’ diskret ironiserer over deres skrumpede status i industrien, hvis narcissistiske tilstande latterliggøres i form af drilske ’Ego Music’.

Sangene er stilfærdigt velkomponerede og dunker adstadigt tilsat en hvilepuls, der indikerer, at de nærmest ikke orker at være hits med alt, hvad den slags medfører af hysteri og forpligtelser, der forhindrer, at man uforstyrret kan få lov til at trisse omkring derhjemme i slåbrok.

Neil Tennant - vældigt velsyngende i centrum for en pauver parade af hits fra Pet Shop Boys. (Foto: Anthon Unger) Koncert-anm. Dvaske duksedrenge

’Elysium’ er indspillet i Hollywood med Kanye Wests studietekniker, Andrew Dawson, men det kan man næsten ikke høre, og af og til virker Pet Shop Boys’ velkendte sound som lidt af et slumretæppe over veteranernes vittige udtryk.

Flere numre antyder ret kraftigt, at de gamle drenges kæledyrsbutik er ved at lukke, og ’Elysium’ er et paradisagtigt dødsrige i græsk mytologi, men lad os håbe, Pet Shop Boys lever lidt endnu, for der er ikke mange andre, der laver god popmusik for voksne.

1 af 2 Coveret til Pet Shop Boys' elvte studieplade, 'Elysium'.
2 af 2 Pet Shop Boys - den engelske duo gør grin med musikbranchen. (Foto: Pelle Crepin)
0 kommentarer
Vis kommentarer