Popgruppen bryder 35 års stilhed

Pionererne The Pop Group opdaterer rastløs sound på fokuseret comebackalbum

The Pop Group i et sjældent muntert øjeblik - de har inspireret blandt andre Nick Cave og Tricky. (Foto: Border)
The Pop Group i et sjældent muntert øjeblik - de har inspireret blandt andre Nick Cave og Tricky. (Foto: Border)

The Pop Group: ’Citizen Zombie’ (Freaks R Us/Border) Udkommer 23. februar

Engang bestod The Pop Group af vrede unge mænd. Nu er de vrede gamle mænd.

Bristols banebrydende postpunks er gendannet med den politisk motiverede harme intakt på deres første album siden 1980, ’Citizen Zombie’, og de 35 mellemliggende år har heller ikke ændret markant på selve gruppens skarpe og rytmebaserede udtryk.

Nine Inch Nails - med Trent Reznor i midten - er tilbage efter lang pladepause. (Foto: Universal) INTL. Album-anm. Rustfrit stål fra Nine Inch Nails

Så forskellige navne som Nick Cave, Franz Ferdinand, Tricky og Nine Inch Nails er inspireret af The Pop Groups industrielle og dubbede guerillafunk, der nu noget overraskende opdateres i et velfungerende samarbejde med mainstreamproduceren Paul Epworth, som stod bag flere numre på Adeles ’21’.

The Pop Groups navn må siges at være falsk varebetegnelse, men undtagelsesvis er der faktisk dækning for joken på lifligt smittende skæringer som ’Mad Truth’ og ’S.O.P.H.I.A.’.

Mark Stewart og Gina Birch pisker en stemning op. (Foto: markstewartmusic.com) INTL. Album-anm. Molotovcocktail fra punkpioner

Generelt domineres ’Citizen Zombie’ imidlertid af en gennemarbejdet modernisering af gruppens rastløst skurrende signatursound tilsat frontmand Mark Stewarts halsbrækkende opråb, og for det meste slipper The Pop Group af sted med at være en slags musikalsk pendant til en pensionist med hanekam.

Dog ikke værd at hidse sig helt op over.

1 af 2 Coveret til The Pop Groups aktuelle album, 'Citizen Zombie', der indeholder 11 numre fordelt på 40 minutter.
2 af 2 The Pop Group i et sjældent muntert øjeblik - de har inspireret blandt andre Nick Cave og Tricky. (Foto: Border)
0 kommentarer
Vis kommentarer