Red Hot Chili Peppers som grøn peber

Forudsigeligt comeback uden saft og kraft fra californiske veteraner med fortærsket opskrift

Red Hot Chili Peppers - tamt tilbage efter bandets længste pladepause. (Foto: Warner)
Red Hot Chili Peppers - tamt tilbage efter bandets længste pladepause. (Foto: Warner)

Red Hot Chili Peppers: 'I'm With You' (Warner) Udkommer mandag 29. august Koncert fredag 14. oktober i Jyske Bank BOXEN, Herning

I 2008 mistede Red Hot Chili Peppers guitaristen John Frusciante, men længe inden da forduftede gruppens format, og efter en stribe ikke ligefrem uforglemmelige skiver og koncerter, der var så håbløse, at man ikke kan glemme dem, er comeback-albummet ’I’m With You’ lidt af en overlevelsesmission for den californiske kvartet.

Som skibbrudne på åbent hav går de dog hverken til bunds eller bliver samlet op, og i stedet padler ensemblet bare lettere bevidstløst videre mod horisonten.

Velkendt skabelon
Sangene er opbygget på de velkendte funkrock-skabeloner, og selv om den fortærskede opskrift af og til krydres med nye ingredienser som disco-beat, trompet og piano, så smager retten, som den plejer - bare ikke ligeså frisk. Den har jo immervæk også stået på komfuret i 20 år siden ’Blood Sugar Sex Magik’.

GUITARIST SKRIDER FRA RED HOT CHILI PEPPERS

Red Hot Chili Peppers’ nye guitarist, Josh Klinghoffer, savner helt åbenlyst Frusciantes virtuositet, og Rick Rubin lægger sit slidte navn til endnu en uinspireret produktion, men i glimt demonstrerer orkesteret de melodiske kvaliteter, der har gjort deres tamme plader i dette årtusinde til millionsællerter.

Lyder ubesværet
’Police Station’ er et lifligt popnummer, som slænget får til at lyde ubesværet, og stort anlagte ’Brendan’s Death Song’ indikerer, at veteranerne måske alligevel stadig har både ambitioner og hjerterne med.

Så Red Hot Chili Peppers er dermed tilbage efter mere end fem år, hvilket markerer deres længste pladepause, men trods bandnavnet er de ikke stærkt tilbage, og ’I’m With You’ er snarere som at sætte tænderne i en lettere overmoden grøn peber end en sprød og rød chili.

1 af 3 Coveret til Red Hot Chili Peppers' nye 'I'm With You'.
2 af 3 Red Hot Chili Peppers - savner John Frusciante. (Foto: Warner)
3 af 3 Red Hot Chili Peppers - tamt tilbage efter bandets længste pladepause. (Foto: Warner)
0 kommentarer
Vis kommentarer