Sadistisk: Unikt topband går grassat

Langt inde i en kompromisløs karriere genopfinder amerikanske Low sig selv på vildt besættende værk

Low - den garvede trio optræder på VoxHall i Aarhus 9. februar og i Studie 2 i hovedstadens  DR Koncerthuset 11. februar. Foto: Paul Husband
Low - den garvede trio optræder på VoxHall i Aarhus 9. februar og i Studie 2 i hovedstadens DR Koncerthuset 11. februar. Foto: Paul Husband

Low: 'Double Negative' (Sub Pop/Playground) Ude 14. september

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Low kan i år fejre 25 år som band, men det gør de nok ikke. Low har nemlig aldrig lydt som nogen, der fejrer noget som helst.

Det gør de bestemt heller ikke på formidabelt urovækkende ’Double Negative’, som selv for deres misantropiske standard er et særdeles dommedagsdystert album.

Se også: Rock og religion: Dommedag igen

Den strengt, minimalistiske rocktrio fra Minnesota har gennem årene nuanceret og varieret et sindrigt, slæbende tungsind på nærmest skulpturel facon, men ’Double Negative’ markerer gruppens mest radikale transformation nogensinde.

Low har allieret sig med BJ Burton, der også samarbejdede med bandet på forgængeren, ’Ones and Sixes’. Denne gang er de dog gået mere voldsomt til værks i Justin Vernons studie, hvor Burton også medvirkede på Bon Ivers overraskende ’22, A Million’.

Teknikeren og produceren har nærmest pulveriseret Lows guitarbaserede lyd og rekonstrueret veteranerne på en elektronisk og fragmenteret klangbund bestående af skælvende beats, ambient atmosfære og statisk støj.

Se også: Psykotiske Low mod nye højder

Det er en enormt vellykket kraftpræstation af Burton, der har givet Low en ny, afgrundsdyb dimension, hvor bandets bærende kræfter, det mormonske ægtepar Mimi Parker og Alan Sparhawk, boltrer sig med en slags salig, sadistisk snert og gudfrygtige vokalharmonier.

’Double Negative’ er en ubarmhjertig og besættende lytteoplevelse, hvor kompositioner snarere end egentlige sange flyder sammen til et pragtværk, der umiskendeligt er Lows trodsige reaktion på en uhelbredeligt syg verden.

Tillykke med det.

Coveret til Lows 12. album, 'Double Negative', som varer 49 minutter og er produceret i Wisconsin af BJ Burton.
Coveret til Lows 12. album, 'Double Negative', som varer 49 minutter og er produceret i Wisconsin af BJ Burton.
 

1 kommentar
Vis kommentarer