Annonce:
Annonce:

Smukfest-divaer kæmper om poptronen

Rihanna og Sia, der begge spiller på festivalen i Skanderborg, kommer med nye album i bagagen

Australske Sia har de seneste år valgt at skjule sit ansigt for offentligheden. (Foto: Sony Records)
Australske Sia har de seneste år valgt at skjule sit ansigt for offentligheden. (Foto: Sony Records)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Rihanna: 'Anti' (Roc Nation). Rihanna spiller på Refshaleøen 7. juli og på Smukfest 3. august.

Rihanna: 'Anti' (Roc Nation). Rihanna spiller på Refshaleøen 7. juli og på Smukfest 3. august.

Sia: 'This Is Acting' (RCA/Sony) Sia spiller på Smukfest 5. august.

Sia: 'This Is Acting' (RCA/Sony) Sia spiller på Smukfest 5. august.

Rihanna udsendte sidste år fire singler (heraf to platinsælgende) og ingen af dem er inkluderet på ’Anti’, hvilket helt klart skal tolkes som et statement på samme måde som udsagnet i åbningssangen ’Consideration’: ’I got to do things my own way darling’.

Sangerindens hidtil syv albums har som regel indeholdt to-tre slagkraftige singler tilsat en masse fyldstof, men nu vil hun – muligvis inspireret af bl.a. Kendrick Lamar, Frank Ocean samt Beyoncés seneste udspil – med det ottende af slagsen også tages alvorligt som ’seriøs’ albumkunstner frem for som storleverandør af streaming-hits.

Her er årets Smukfest-hovednavne

Annonce:

Fungerer det så? Både ja og nej. Det er i hvert fald svært at høre nogen grundlæggende idé bag ’Anti’ eller fornemme en eller anden råd tråd gennem forløbet, der mildest talt kan betegnes som eklektisk med dog en mørktintet R&B-lyd som det dominerende indtryk. Til gengæld er ’Anti’ rigt på lækre detaljer, der især afslører sig i hovedtelefoner.  De mere end tyve producere har med andre ord lagt sig i selerne her.

Blandt højdepunkterne finde man den dystert skurrende ’Desperado’,  ’Love on the Brain’, der lyder som (en rigtig god) soulsang fra tresserne og ’Same ’Ol’ Mistakes’, hvor Rihanna blot har indsunget nye vokaler på Tame Impalas ’New Person, Same Old Mistakes’.  Der er dog også en del undervejs, der aldrig rigtig løfter sig over skitseplanet og forgæves spejder efter et forløsende omkvæd.  Men som helhed bedømt ubetinget Rihannes mest tilfredsstillende album til dato.  Det bliver spændende at høre, hvordan det mere indadvendte materiale bliver afleveret ved Rihannas to kommende danmarksbesøg til sommer i henholdsvis København og Skanderborg.

Hør den nye single med Rihanna

Annonce:

Skanderborg får også besøg af australske Sia Kate Isobelle Furler – eller blot Sia blandt venner  - hvilket må siges at være noget af et scoop, da hun er yderst mediesky og helst gemmer sit ansigt bar store parykker og lignende, når hun en sjælden gang imellem optræder offentligt.

Sia tjener en stor del af sin hyre som effektiv hitmager for folk som Rihanna (‘Diamonds’), Katy Perry (‘Double Rainbow’), Britney Spears (‘Perfume’), Kelly Clarkson (‘Invincible’), Beyoncé (’Pretty Hurts’) and Celine Dion (’Love Me Back To Life’), men hun har som bekendt også en karriere i eget navn, der indtil videre kulminerede i 2014 med albummet ’1000 Forms of Fear’ og monsterhittet ’Chandelier’.

Alle sangene her er blevet til i samarbejde med andre – Fra Adele over Kayne West til Greg Kurstin og det var oprindeligt ikke meningen, at de skulle fremføres af hende selv, deraf titlen ’This Is Acting’. Det er med andre ord ikke personligt.

Kanye afslører nyt om kommende album

Annonce:

Sia har en kraftfuld vokal, der desværre har det med at blive en kende anstrengende i længden og pophåndværket er næsten for sikkert. På trods af at hun brøler sig trodsigt igennem eksempelvis ’Alive’, så har man ikke for alvor på fornemmelsen, at der er noget på spil. På trods af et par fæle svipsere (eksempelvis sukkerchokket ’Broken Glass’) er niveauet taget sang for sang ganske pænt, men hørt som en helhed bliver det noget anonymt og kønsløst i længden, og ’This Is Acting’ er da også Sias mest maninstream-orientede album til dato, hvor den storladne lyd og de hymne-agtige omkvæd ofte ender med at lyde noget formel-agtigt.

Måske sangene ville være kommet bedre til sin ret spredt ud over poplandskabet, på den måde som det egentlig var meningen, at de skulle have været? Jeg når i hvert fald hurtigt mætningspunktet.

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: