Stålsatte: Legenderne nægter at dø

Metalikonerne Judas Priest imponerer voldsomt på det overraskende vitale nye pragtværk 'Firepower' 

Judas Priest - kvintetten fra West Bromwich spiller i Royal Arena på Amager søndag 10. juni med Megadeth som support. Foto: Justin Borucki
Judas Priest - kvintetten fra West Bromwich spiller i Royal Arena på Amager søndag 10. juni med Megadeth som support. Foto: Justin Borucki

Judas Priest: 'Firepower' (Columbia/Sony) Ude 9. marts

‘Evil never dies!’ galper Rob Halford på skæringen af samme navn.

Det gør Judas Priest tilsyneladende heller ikke, og heavy metals legendariske foregangsmænd fremstår faktisk nærmest uvirkeligt levende på pulveriserende ’Firepower’.

Det var satans med Præsten

Næste år er det hele 50 vintre siden, Judas Priest blev smedet sammen i West Bromwich udenfor Birmingham, men veteranerne er tilbage i varmen med rødglødende engagement og heroisk bravur på studiealbum nummer 18.

Den tungtvejende årsag til kvintettens uimodståelige gennemslagskraft og nyfundne vitalitet er dog, at d’herrer demonstrerer særdeles driftssikker sangskrivning i et flot forkromet, men også snerrende, effektivt lydbillede.

Kvaliteten sviger aldrig
Glenn Tipton afslørede for nyligt, at han er ramt af Parkinson, men guitarhelten skælver ikke, når han i ledtog med sin relativt nye kollega, Richie Faulkner, ryster medrivende riff på riff på riff ud af læderjakkens ærmer.

Judas Priest eksekverer materialet med en klædelig, organisk tone, og forrygende sange som ’Lightning Strike’, titelnummeret og ’Flame Thrower’ brænder igennem med uforlignelige Halfords vokalakrobatik forbavsende intakt.  

Ekko af ondskab

Legionærerne har de seneste årtier haft for uvane at udgive vildt overlange album, der er næsten dobbelt så lange som storhedstidens hovedværker. Med 58 minutter er ’Firepower’ også noget af et epos, men topkvaliteten svigter aldrig denne gang, hvor nitter er noget, ikonerne har på tøjet.   

Gammeljomfru med jernvilje

Den monumentale slagsang ’Never the Heroes’ er større end Stonehenge, ’Lone Wolf’ er et bluesy monster, og med flammende bogstaver står titlen til majestætiske ’No Surrender’ som rubrikken højt over et gnistrende, sent karrierehøjdedrag.     

Judas Priest længe leve.

Coveret til Judas Priests 18. studiealbum, 'Firepower', der er produceret af de to briter Tom Allom og Andy Sneap.
Coveret til Judas Priests 18. studiealbum, 'Firepower', der er produceret af de to briter Tom Allom og Andy Sneap.
 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.