Stærkt opkog af Chili Peppers

Roskilde Festivals hovednavn serverer smagfulde popsange på appetitligt album

Red Hot Chili Peppers har fået styr på roderiet med hjælp fra topproduceren Danger Mouse. (Foto: Warner)
Red Hot Chili Peppers har fået styr på roderiet med hjælp fra topproduceren Danger Mouse. (Foto: Warner)

Red Hot Chili Peppers: 'The Getaway' (Warner) Udkommer fredag 17. juni

I takt med det er blevet moderne at spise chili, er Red Hot Chili Peppers efterhånden trendy som en peberkværn.

Veteranerne fra Los Angeles har savnet saft og kraft i årevis, men de er overraskende smagfulde og stærke igen på appetitlige ’The Getaway’.

Broken Bells - debuterende duo bestående af James Mercer (bagerst) og Danger Mouse. (Foto: Sony) INTL. Album-anm. Lunefuld sommerflirt

Rodehovedernes første album i knap fem år er forfriskende fokuseret, og det virker simpelt hen som om, de aldrende drengerøve har ryddet op på værelset.

Den nyfundne disciplin er utvivlsomt et resultat af samarbejdet med produceren Danger Mouse, der løfter kvartetten og skærper deres velkendte kvaliteter og virkemidler tilsat en spændstig stramhed, som klæder det spraglede orkester.

Ingen nye ingredienser
Organiske ’The Getaway’ introducerer ingen nye ingredienser i Red Hot Chili Peppers’ sommervarme sound, men de gamle tricks fremstår atter forfriskende, og slænget imponerer med en stribe besnærende melodier, der varmer trommehinderne.

’Sick Love’, ’Go Robot’ og titelnummeret er ualmindeligt tiltalende popsange, men med Flea i centrum flekser bandet også funkmusklerne på ikke mindst ’We Turn Red’ og pragtfuldt boblende ’Dark Necessities’.

Anthony Kiedis fra Red Hot Chili Peppers, der udgiver nyt album i juni. (Foto: AP) INTL. MusikNYT Roskilde-topnavn aflyser i USA: Sanger indlagt

54 minutter lange ’The Getaway’ er californiernes korteste skive siden 1980’erne, og mens røddernes plader plejer at være 30 minutter for lange, så indeholder deres elvte studiealbum kun ti overflødige minutter.

Nærmest uundgåeligt mister gruppen momentum på den sidste tredjedel, og børnesygdommene vender tilbage på kaotiske ’This Ticonderoga’ og ’Dreams of a Samurai’, men ’The Getaway’ er alt i alt et solidt kunstnerisk comeback, der lover godt for både bandets fremtid og den forestående koncert på Roskilde Festival.

Red Hot Chili Peppers er blevet modne. Ikke overmodne.

Red Hot Chili Peppers optræder på Roskilde Festivals hovedscene onsdag 29. juni. (Foto: AP)
Red Hot Chili Peppers optræder på Roskilde Festivals hovedscene onsdag 29. juni. (Foto: AP)
 

1 af 4 (Foto: Steve Keros)
2 af 4 (Foto: Ellen von Unwerth)
3 af 4 Coveret til 'The Getaway', der er studiealbum nummer elleve fra californiske Red Hot Chili Peppers.
4 af 4 Red Hot Chili Peppers har fået styr på roderiet med hjælp fra topproduceren Danger Mouse. (Foto: Warner)
7 kommentarer
Vis kommentarer