Støjmager skruer helt ned

Thurston Moore fra New Yorks stilskabende Sonic Youth overrasker med pastoral folkplade

Thurston Moore - svalende toner på indtagende soloudgivelse. (Foto: Ari Marcopoulos)
Thurston Moore - svalende toner på indtagende soloudgivelse. (Foto: Ari Marcopoulos)

Thurston Moore: ’Demolished Thoughts’ (Matador/Playground) Udkommer mandag 23. maj

Støjpionererne Sonic Youth har forsømt at udvikle sig de senere år, men der er overrumplende nye toner på det tredje reelle soloalbum fra gruppens centrumsfigur, Thurston Moore.

Nye er måske så meget sagt, for ’Demolished Thoughts’ er den 52-årige musikfanatikers flot gennemarbejdede og relativt traditionelle cadeau til folkguitarister som John Fahey, Michael Chapman samt John Renbourn, og pladen er samtidigt en konsekvent videreudvikling af de afdæmpede tilbøjeligheder, Moore introducerede på ’Trees Outside the Academy’ i 2007.

Produceret af Beck
Tonen er imødekommende, indtagende og nærmest landlig, så selv om amerikanerens karakteristisk klirrende guitarer væves ind i delikat, akustisk nænsomhed, så dufter de tre kvarter betydeligt mere af engelsk sommereng end Manhattans rå beton.

Violin og harpe blæser gennem det luftige og svalende lydbillede, der er produceret af Beck som en sensitiv pendant til den lille troldmands ballade-orienterede 'Sea Change' fra 2002, og mens Sonic Youth i 1980'erne chokerede med et særligt spektakel, er ’Demolished Thoughts’ snarere chokerende delikat.

Tendens til stilstand
Moores beslægtede støjentusiast, J Mascis fra Dinosaur Jr, udgav i marts fremragende 'Several Shades of Why', hvor også han rev stikket ud med forbløffende vellykket resultat, og i sammenligning savner Sonic Youth-veteranen kollegaens skarpe sans for melodi og dynamik.

’Demolished Thoughts’ har en tendens til at stå for stille, men ikke desto mindre er albummet et kærkomment bevis på, at Moore stadig bevæger sig.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.